Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Tab-Ex® Pro—’s Werelds eerste 10-inch Android tablet voor Zone 2/22 en Div. 2

2020-08-24

Tab-Ex® Pro Android tablets
Tab-Ex® Pro Android tablets

Voor toepassingen die een snelle en eenvoudige gegevensvergaring vereisen, verlaten bedrijven zich op tabletoplossingen. De voordelen zijn duidelijk: de apparatuur is gebruiksvriendelijk, intuïtief en laat gebruikers toe gegevens in te voeren, foto’s te nemen en belangrijke documenten vanop afstand te consulteren.

Ter vervollediging van haar beproefde tabletserie, introduceerde het Pepperl+Fuchs merk ecom, in samenwerking met Samsung, de Tab-Ex® Pro—’s werelds eerste Android tablet met een 10-inch (25,4 cm) groot scherm voor toepassingen in Zone 2/22 en Div. 2 omgevingen. De robuuste, dunne en lichtgewicht tablet bewijst de ideale partner te zijn voor mobiele werknemers op de fabrieksvloer en voor de implementatie van IIoT-toepassingen. Gecombineerd met een scherm en toetsenbord, kan de Tab-Ex® Pro zo nodig ook dienstdoen als desktopcomputer. Dit biedt bedrijven een kostenefficiënt alternatief voor een standaard desktop-pc, en het beste van beide werelden.


Mobiele en desktopervaring in één apparaat

Ontwikkeld naar het model van de Samsung Galaxy Tab Active Pro, is de Tab-Ex® Pro ook voorzien van een Google ARCore voor de implementatie van augmented reality-apps, een gezichtsherkenningsfunctie en een krachtige processor (Qualcomm SDM670 Octa-Core 64 bit 2.0 GHz; 1,7 GHz). Bovendien garanderen het Samsung KNOX-veiligheidsplatform en meest recente Android-besturingssysteem maximale gegevens- en apparaatbescherming.

Het 10-inch (25,4 cm) grote multitouchscherm is zeer goed leesbaar, zelfs in direct zonlicht, en kan makkelijk met een S-Pen of door iemand met handschoenen aan worden bediend. Dit maakt de Tab-Ex® Pro ideaal voor zware industriële toepassingen, waarbij werknemers toegang tot internetinformatie zoals bouwtekeningen vereisen of om apps te gebruiken die een groter scherm nodig hebben. Indien nodig, kan de tablet met behulp van de Samsung DeX-functie (Desktop Experience) worden aangesloten op een groot scherm en een toetsenbord, zodat gebruikers over een volledige desktopervaring beschikken.

Een krachtige, vervangbare 7.400 mAh-batterij met pogo pin-oplading en batterijduur van 15 uur zorgen voor een betrouwbaar gebruik van de Tab-Ex® Pro in het veld. Randapparatuur zoals verschillende koptelefoons, luidspreker-microfoons en de mogelijkheid om het apparaat aan de Smart-Ex Watch 01-smartwatch te koppelen vergroten het functioneel bereik van de tablet. De Tab-Ex® Pro beschikt over programmeerbare (noodstop) knoppen en is, op aanvraag, beschikbaar zonder camera.


Mobiel apparaatbeheer vereenvoudigd


Voornaamste kenmerken van de Tab-Ex® Pro

  • ‘s Werelds eerste Android tablet met 10-inch (25,4 cm) groot scherm voor gebruik in Zone 2/22 en Div. 2 (D2-versie beschikbaar vanaf september 2020; Dz2-versie vanaf oktober 2020)
  • Uitermate robuuste tablet, die bovendien ook dun en lichtgewicht is
  • 25,4 cm groot multitouchscherm voor industriële toepassingen die een groot scherm vereisen
  • Kan als mobiele tablet of desktopcomputer worden gebruikt
  • Google ARCore laat implementatie van augmented reality-apps toe
  • Programmeerbare (noodstop) toetsen verbeteren lone worker-bescherming

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer u

Lees de meest recente editie van e-news:

  • Industriële sensoren
  • Explosiebeveiliging
amplify–The Pepperl+Fuchs Magazine

Ontdek ons online magazine! U vindt er tal van interessante succesverhalen, toepassingsrapporten, interviews en regionaal nieuws.

Tab-Ex® 02 Marketing Landingpage

De Tab-Ex® 02 (8 inch/20,3 cm) en Tab-Ex® Pro (10 inch/25,6 cm) tablets zijn voorzien van innovatieve features, zoals augmented reality, die de implementatie van Industrie 4.0/IIoT-toepassingen vereenvoudigen.