Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

IUT-F190-B40 UHF-Lees-/Schrijfapparaat met Ingebouwde Interface voor Industrieel Ethernet en REST API Vervoegt Pepperl+Fuchs’ RFID-Portfolio

2021-04-08

UHF-RFID-Read/Write Head F190-B40
Het IUT-F190-B40 UHF-lees-/schrijfapparaat kan snel en eenvoudig in OT- en IT-systemen worden geïntegreerd

Pepperl+Fuchs breidt haar indrukwekkende portfolio identificatieoplossingen uit met het IUT-F190-B40 UHF RFID-lees-/schrijfapparaat, dat over een interface voor industrieel ethernet en REST API beschikt. Met behulp van deze interfacetechnologieën kan de IUT-F190-B40, die ontworpen werd voor middellange detectieafstanden, snel en eenvoudig in OT- en IT-systemen worden geïntegreerd, wat hem een aantrekkelijke oplossing maakt voor productiebesturing en -toezicht, tracking en tracing, maar voor andere Industrie 4.0-toepassingen in fabrieksautomatisering.


Het Krachtigste UHF-Lees-/Schrijfapparaat in zijn klasse


Met hun compacte behuizing en uitgebreid temperatuurbereik zijn de F190-B40 RFID-lees-/schrijfapparaten uitermate geschikt voor het identificeren van ruwe banden voordat ze in de vulkanisatiepers worden geladen.

De IUT-F190-B40 biedt dezelfde belangrijke voordelen als de andere oplossingen van Pepperl+Fuchs' F190-productreeks: Zijn robuuste, gegoten behuizing met IP67-classificatie en groot temperatuurbereik maken hem geschikt voor gebruik in zelfs de meest uitdagende, industriële omgevingen. Gebaseerd op UHF RFID-technologie, garandeert deze oplossing indrukwekkende detectieafstanden (tot 6 m) en -snelheden, en ondersteunt ze een multitag-scanfunctionaliteit.

De ingebouwde, automatisch schakelbare antennepolarisatie zorgt voor een betrouwbare identificatie, ook wanneer tags zich in veranderlijke of onbekende posities bevinden. Met zijn ingebouwde antenne en compacte behuizing is het apparaat geschikt voor toepassingen met beperkte installatieruimte, zonder dat aan zendvermogen of meetbereik wordt ingeboet: een signaaloverdracht van 1000 mW ERP met behuizingsafmetingen van slechts 114 x 112 x 63 mm plaatst de IUT-F190-B40 aan de top van zijn vermogensklasse op de markt.

RFID with REST API Allows Easy Integration into IT Systems

Whereas Pepperl+Fuchs' other RFID read/write heads were mainly used in PLC applications via function blocks and the IDENTControl evaluation unit, the IUT-F190-B40 can be easily integrated into IT systems using the REST API. The UHF read/write head can be fully parameterized and operated via this interface, eliminating the need for PLC programming. This greater flexibility provides easy integration and quick customization to suit dynamically changing identification tasks. In addition, the integrated web interface of the IUT-F190-B40 can be used for parameterization and commissioning.

Bijkomende IO’s voor schakelsensoren of signaallampjes

Naast de interface voor industrieel ethernet en REST API, beschikt de IUT-F190-B40 ook over twee ingangen en één uitgang. Dit betekent dat lichtschermen rechtstreeks via het UHF-lees-/schrijfapparaat kunnen worden aangesloten, waardoor het mogelijk is om scanbewegingen te starten en stoppen wanneer dit nodig is, of om de verwerkingsrichting te detecteren—en dit zonder bijkomende IO-componenten. Via de uitgang kan een signaallamp aangeven of een apparaat klaar is voor gebruik, of indien een scanbewerking succesvol was.

Identificatieoplossingen van éénzelfde leverancier

Als marktleider biedt Pepperl+Fuchs een uitgebreide portfolio op het gebied van sensortechnologie om dergelijke toepassingen aan te pakken. Deze technologie is gebaseerd op verschillende scan- of meetprincipes en kan naadloos worden geïntegreerd in de IUT-F190-B40 RFID-lees-/schrijfapparaten. Daarnaast vervaardigt Pepperl+Fuchs een indrukwekkende selectie aan kabels en connectoren voor de verbinding van RFID-lees-/schrijfapparatuur en sensortechnologie. Verschillende soorten tags zijn beschikbaar om een optimale afstemming op de respectievelijke toepassing mogelijk te maken. Dit betekent dat gebruikers niets dan voordeel halen uit de "one-stop-shop"-aanpak en optimaal op elkaar afgestemde componenten onder één dak vinden.

Highlights van het IUT-F190-B40 UHF-Lees-/Schrijfapparaat

  • Rechtstreekse integratie in OT- en IT-systemen via een interface voor industrieel ethernet en REST API
  • Flexibel gebruik dankzij ingebouwde IO’s (2 ingangen, 1 uitgang)
  • Compacte en robuuste behuizing voor industrieel gebruik—zelfs bij uitdagende omgevingsomstandigheden
  • Krachtig UHF-lees-/schrijfapparaat voor middellange scanafstanden
  • Multitag-scanning van 40 tags tegelijk voor verhoogde productiviteit
  • Lees-/schrijfapparatuur, tags, sensoren en verbindingstechniek van dezelfde fabrikant

Contact Us


amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren
Bezoek de RFID-Hub

Bezoek onze "RFID-hub"—deze speciale website is een kennisbasis voor RFID. Vind antwoorden op veelgestelde vragen en leer meer over typische RFID-toepassingen…