Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Eén Basismodule, Drie Frequenties: Pepperl+Fuchs Introduceert een Nieuwe, Modulaire RFID-Handheld voor Industriële Omgevingen

2021-11-05

Test
De nieuwe handhelds beschikken over een uiterst gebruikersvriendelijk ontwerp en hoogpresterende hardware.

Met de introductie van de nieuwe, modulaire IC-HH5* RFID-handhelds, kan Pepperl+Fuchs gebruikers nu ook een draagbare en uiterst flexibele oplossing bieden voor het lezen en schrijven van RFID-transponders met verschillende frequenties. De meest recente toevoeging aan het productassortiment voor industriële automatisering beschikt over een gebruikersvriendelijk ontwerp en hoogpresterende hardware. Met behulp van een geavanceerd mechanisme kunnen RFID-lees-/schrijfkoppen voor verschillende frequenties (LF, HF en UHF) snel en eenvoudig zonder gereedschap aan de basismodule van de handheld worden bevestigd.RFID-lees-/schrijfkoppen voor verschillende frequenties (LF, HF en UHF) kunnen snel en eenvoudig zonder gereedschap aan de basismodule worden bevestigd.

De lees-/schrijfkoppen zijn gebaseerd op het “plug-and-play”-principe, zodat ze tijdens het gebruik zonder tijdrovend configuratiewerk kunnen worden vervangen.. Gebruikers kunnen zich hierdoor volledig op de identificatietaak concentreren. Om hen hierbij te helpen, is het basisapparaat voorzien van een 4,8-inch, capacitief aanraakscherm uit gehard glas, dat te allen tijde duidelijk leesbaar is - zelfs in minder dan optimale verlichtingsomstandigheden. IP54-bescherming ondersteunt de geschiktheid van het toestel voor gebruik buiten en in andere veeleisende omgevingen.

Krachtige RFID-Handheld met Quad-Core Processor en Android™ Industrial+ Besturingssysteem

De nieuwe RFID-handheld is opgebouwd rond een hoogpresterende Arm Cortex A53, quad-core processor met een klokfrequentie van 1,8 GHz per kern, en heeft een ingebouwde Cortex M4, 400 MHz processor, waarmee de RFID-lees-/schrijfkoppen worden bediend. Naast de krachtige processors, beschikt de handheld over 2 GB aan RAM-geheugen en 16 GB aan flashgeheugen, ideaal voor een snelle verbinding en snelle verwerkingstijden - zelfs bij het werken met ingewikkelde softwaretoepassingen. 

Een geïntegreerde 2,4/5 GHz WLAN-interface en Bluetooth-ondersteuning laten een gegevensuitwisseling met backend-systemen en andere handheld apparatuur toe. Wat software betreft, gebruikt Pepperl+Fuchs een geoptimaliseerd Android™ Industrial+ besturingssysteem. Het besturingssysteem imponeert met zijn hoge veiligheidsnormen en beschikbaarheid op lange termijn, en biedt een gebruikersinterface waarmee veel gebruikers vertrouwd zijn dankzij de parallellen met het welbekende smartphone-besturingssysteem.

Eén Enkele Bron voor RFID-Handheld-Accessoires en Productexpertise

Een laad-/dockingstation laat toe de handheld en een vervangingsbatterij tegelijk op te laden.
Een laad-/dockingstation laat toe de handheld en een vervangingsbatterij tegelijk op te laden.

Naast de introductie van de basismodule en verschillende RFID-lees-/schrijfkoppen heeft Pepperl+Fuchs haar productportfolio eveneens uitgebreid met de bijbehorende accessoires. Dit omvat duurzame lithium-ion vervangingsbatterijen met een laadcapaciteit van 6.000 mAh en een laad-/dockingstation dat gebruikers toelaat de handheld en een vervangingsbatterij tegelijkertijd op te laden. Het dockingstation heeft een USB-A-poort met host-interface. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld een USB-stick aansluiten en programma's of meetresultaten kopiëren van de handheld naar de gegevensdrager.

Naast het uitgebreide assortiment hardware biedt Pepperl+Fuchs ook de optie van klantspecifieke softwareontwikkelingen voor de nieuwe RFID-handhelds. Voorbeelden hiervan zijn: het ontwerpen van een individuele gebruikersinterface, dialoogvensters of een verbinding met bestaande IT-systemen.


Highlights van de Modulaire RFID-Handhelds

  • Modulair ontwerp bestaat uit een basismodule en lees-/schrijfkoppen voor alle frequenties
  • Plug-and-play-concept zorgt voor een eenvoudige en snelle modulevervanging
  • Toekomstbestendigheid gegarandeerd dankzij het moderne Android™ Industrial+ besturingssysteem
  • Krachtige processor en RAM leveren uitstekende prestaties in complexe toepassingen 
  • Groot 4,8″ TFT-kleurenscherm en demo-software voor maximale gebruiksvriendelijkheid 
  • IP54-beschermingsklasse voor industrieel gebruik binnen en buitenContact


e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer u

Lees de meest recente editie van e-news:

  • Industriële sensoren
  • Explosiebeveiliging
amplify–The Pepperl+Fuchs Magazine

Ontdek ons online magazine! Vol interessante succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.

Bezoek de RFID-hub

Bezoek onze "RFID-hub"—deze speciale website is een kennisbasis voor RFID. Vind antwoorden op veelgestelde vragen en leer meer over typische RFID-toepassingen…