Sensoroplossingen voor de automotive industrie

Van een betrouwbare positionering en identificatie tot het garanderen van vlotlopende processen in veiligheidskritieke toepassingen—ontdek ons uitgebreid productassortiment voor de automotive industrie.

Geavanceerde Sensoroplossingen voor de Automotive Industrie

Betrouwbare Positionering
Of het nu om de positionering van skids en liften over langere afstanden of de besturing van automatisch geleide voertuigen gaat, ons uitgebreide portfolio omvat de ideale sensoroplossing voor elke positioneringstaak.
Vlotlopende Processen in de Transporttechniek
Onze sensoroplossingen zijn opgewassen tegen verschillende transporttoepassingen in de automobielindustrie, zoals bijv. sturing van skids in laswerkplaatsen of botsingbescherming op monorails in bochten en op rechte stukken.
Betrouwbare Identificatie onder Moeilijke Omgevingsomstandigheden
De sensortechnologieën van Pepperl+Fuchs worden gebruikt voor identificatietaken in werkplaatsen, o.a. tijdens de uiteindelijke voertuigassemblage, en in extreme omstandigheden zoals die in de hogetemperatuurszones van lakspuiterijen.
Nauwkeurige Componentenbewaking in de Carrosserieproductie
De geautomatiseerde aanlevering van individuele componenten, zoals bijv. de verwijdering van deuren van rekken voor verdere verwerking, vereist optimale precisie. Verschillende technologieën zorgen samen voor een betrouwbare en nauwkeurige componentenbewaking.
Intelligente Oplossingen voor de Elektromobiliteitssector
Het toenemend belang van elektrisch aangedreven voertuigen leidt tot nieuwe taken in de automotive industrie. Zo ondersteunen sensoren van Pepperl+Fuchs nu zowel de productie van batterijcellen, batterijmodules en volledige batterijen als de installatie ervan in de uiteindelijke carrosserie.
Optimalisering van de Bandenproductie
Bandenproductie bestaat uit verschillende, ingewikkelde processtappen die voortdurend worden geoptimaliseerd. Tijdens het bandenproductieproces worden industriespecifieke sensoren en systemen gebruikt, inclusief RFID voor tracking & tracing, identificatiesystemen voor materiaalvalidering en een betrouwbare signaaloverdracht bij hoge omgevingstemperaturen. Deze stappen leveren een belangrijke bijdrage aan de waarborging van de kwaliteitsnormen en de productie van concurrerende banden met uitstekende rijprestaties.
Innovatieve Veiligheidsoplossingen
De sensortechnologieën van Pepperl+Fuchs garanderen de veiligheid van mensen en machines in geautomatiseerde zones van de werkplaats, van vlotlopende transportcycli op monorails tot de besturing van automatisch geleide voertuigen.
Volledige IO-Link-Oplossingen van Eén Enkele Leverancier
De toekomstbestendige, fabrikantonafhankelijke interface zorgt voor een uitgebreide diagnostiekfunctionaliteit en kan makkelijk tijdens het gebruik via het besturingssysteem worden geconfigureerd. Pepperl+Fuchs biedt u een volledige IO-Link-oplossing die een assortiment van IO-Link-sensoren en bijbehorende infrastructuur omvat.
Uitgebreide Portfolio voor Verbindingstechniek
Hoe gevarieerd automatiseringstoepassingen ook mogen zijn, de eisen die aan verbindingstechniek worden gesteld, zijn even complex. Met haar uitgebreid gamma op het gebied van verbindingstechniek biedt Pepperl+Fuchs een volledig geïntegreerde oplossing waarbij sensoren en verbindingstechniek een perfecte eenheid vormen.

Voordelen

Car Icon

Uitgebreid productassortiment

Pepperl+Fuchs biedt een uitgebreide, gebruikersvriendelijke portfolio van oplossingen die probleemloos in gelijk welke fase van de automobielproductie kunnen worden geïntegreerd.
Idea Icon

Op maat gemaakte oplossingen

Pepperl+Fuchs zorgt voor een betrouwbare positionering en maakt processen vlotter in veiligheidskritieke toepassingen. Er worden constant nieuwe producten ontwikkeld die aan de uiteenlopende eisen van de automotive industrie moeten voldoen.
Jarenlange expertise in material handling.

Een marktleider met ervaring

Tijdens haar meer dan 70 jaar lange ervaring in industriële automatisering heeft Pepperl+Fuchs met succes verschillende toepassingsproblemen opgelost en zelfs nu blijft het bedrijf continu nieuwe technologieën ontwikkelen om je processen efficiënter te maken.
Sensorik 4.0 Icon

Sensorik4.0®

Jouw succes is belangrijk voor ons: creëer veilige en efficiënte processen en verhef je installatie tot Industrie 4.0-niveau met Pepperl+Fuchs’ intelligente sensortechnologie!

Identificatie

Identificatie

E-Mobiliteit

E-Mobiliteit

De lithiumionbatterij is het hart en momenteel het duurste onderdeel van een elektrische auto; de productie ervan vereist dan ook de hoogste kwaliteit en de meest efficiënte processen. Pepperl+Fuchs biedt de passende sensortechnologie om verschillende taken in de batterijproductie te automatiseren, van batterijcellen tot de inspectie en samenstelling van batterijmodules.

Veiligheid

Veiligheid

Contact

Heeft u een vraag over één van onze sensoroplossingen voor de automotive industrie?
Wij helpen u graag! Stuur ons een bericht of maak een afspraak met één van onze experts om meer informatie te krijgen over de producten die u interesseren.