Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Behuizingsontwerpen


Onze inductieve sensoren zijn verkrijgbaar in verschillende behuizingsontwerpen om aan de eisen van verschillende gebruiksdoeleinden en installatieomstandigheden te voldoen. De meest traditionele ontwerpen zijn cilindrisch of kubisch van vorm.


Cilindrische Sensoren


Het scanvlak van cilindrische sensoren bevindt zich aan de voorkant, in de lengterichting van de as. Deze sensoren zijn beschikbaar met diameters van 3 mm zonder schroefdraad of 4 mm met schroefdraad, tot 30 mm met schroefdraad of 40 mm in gladde afwerking met compartiment voor kabelaansluiting.

Voorbeeld van een typische toepassing: cilindrische sensoren worden in het algemeen ingezet wanneer een eenvoudige montage, zoals bijv. ééngatsmontage door een boorgat, vereist is. Cilindrische sensoren kunnen makkelijk worden geoffset in de lengterichting van de as, waardoor ze eenvoudig verstelbaar en aan de toepassing aanpasbaar zijn.


Kubische Sensoren


Typische, kubische, inductieve sensoren van Pepperl+Fuchs staan bekend als VariKont-sensoren. Sensoren van dit type (behuizingsontwerp IC30 en IC40) beschikken over vooraf bepaalde montageopeningen in overeenstemming met Europese norm 60947. Deze lay-out is hetzelfde als voor mechanische grenswaardeschakelaars.

Voorbeeld van een typische toepassing: Vanwege zijn uitgebreid scanbereik, deugdelijkheid en installatiemogelijkheden wordt de VariKont vaak ingezet in pretparkattracties. Maar zelfs in industriële omgevingen wordt vaak beroep gedaan op de VariKont wanneer uitgestrekte scanafstanden moeten worden overbrugd. Een beweegbare sensorkop vereenvoudigt de montage van deze sensor aanzienlijk.


Flat Packs (FP)


“Flat packs” zijn vlakke, blokvormige sensoren met een grote voorkant (80 x 80 mm) die bijgevolg over een groot scanbereik beschikken. Ze bestaan uit twee delen. De montageplaat bevat het klemmencompartiment. Het bovenstuk bevat de aansluitpinnen, het sensorelement en de elektronica, die in een luchtdicht harsomhulsel verpakt zitten. Het bovenstuk is steeds vervaardigd uit PBT en de montageplaat ofwel uit PBT of gegoten metaal. Flat packs beschikken over vooraf bepaalde montagegaten conform Europese norm 60947 (behuizingsontwerp ID80).

Voorbeeld van een typische toepassing: Vanwege zijn indrukwekkende scanafstanden, soliditeit en installatiemogelijkheden kan de flat pack-sensor (FP) vaak in pretparkattracties worden teruggevonden. Deze sensor kan echter overal worden ingezet waar grotere scanafstanden vereist zijn - zelfs in zware industriële omgevingen.


Surface-Mountable Sensors


Surface-mountable sensors are small inductive sensors with attachment options for mounting onto surfaces. The sensors can be screwed onto a surface designed for this purpose. Depending on the design, the sensing face is oriented upward or forward. The housing is usually made of PBT.

Example of a typical application: surface-mountable sensors are multipurpose. They are typical all-arounders.


Inductieve Sleufsensoren


Dit sensortype beschikt over een u-vormige PBT-behuizing. Het wisselend elektromagnetisch veld wordt gecreëerd tussen twee spoelen, die zich tegenover elkaar in de benen van de "U” bevinden. De schakelfunctie wordt in gang gezet wanneer het voorwerp in de zone tussen de twee spoelen wordt gedetecteerd. Wegens hun inherente ontwerpkarakteristieken hebben de inductieve sleufsensoren geen reductiefactor. Ze detecteren alle metalen dempingselementen op dezelfde wijze.

Voorbeeld van een typische toepassing: sleufvormige sensoren worden gebruikt voor klepstandfeedback. Daarnaast worden sensoren van dit type ook ingezet voor de detectie van de sleepwijzer in drukmeters (detectie van maximum- of minimumdruk).


Inductieve Ringsensoren


Deze sensoren hebben de vorm van een ring. Het wisselend elektromagnetisch veld bevindt zich in de ring. De schakelfunctie wordt in gang gezet wanneer een metalen voorwerp binnen de ring van de sensor wordt gedetecteerd. Het behuizingsmateriaal is PBT.

Voorbeelden van typische toepassingen: detectie van hangende voorwerpen, teltaken


amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren

Neem een kijkje in het assortiment inductieve sensoren van Pepperl+Fuchs.