Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Omgevingsomstandigheden


Het is belangrijk om steeds alle omgevingsvariabelen in acht te nemen, zodat sensoren aan alle verwachtingen en toepassingseisen voldoen. Zelfs voor speciale omgevingsomstandigheden bestaan er geschikte sensorversies die op efficiënte wijze kunnen worden ingezet.


Omgevingstemperatuur

De toegestane omgevingstemperatuur is het temperatuurbereik waarbinnen een inductieve sensor zijn functies naar behoren uitvoert. De volgende informatie is van toepassing op standaardsensoren van Pepperl+Fuchs:

  • Omgevingstemperatuur: -25 °C tot +70 °C of 248 K tot 343 K
  • Opslagtemperatuur: -40 °C tot +85 °C of 233 K tot 358 K

Voor speciale vormen:
-25 °C tot +100 °C of 248 K tot 373 K
-40 °C tot +150 °C of 233 K tot 423 K
0 °C tot +200 °C of 273 K tot 473 K
0 °C tot +250 °C of 273 K tot 523 K

Sensoren voor Gebruik bij Hoge Omgevingstemperaturen

Inductieve sensoren kunnen worden ontworpen of aangepast voor gebruik bij hoge omgevingstemperaturen. De sensoren bereiken hun limiet bij de volgende grenswaarden:

  • Sensoren met een letter "T" in hun productcode: ≤ +100 °C
  • Sensoren met de vermelding "150", "200" of "250" in hun productcode: cijfer verwijst naar de respectievelijke maximumtemperatuur in °C.

Productcodes bevatten geen speciale aanduiding of verwijzing voor gebruik bij extreem lage temperaturen.


Drukbestendigheid

Er zijn bijzonder drukbestendige sensoren beschikbaar voor toepassingen die een speciale drukweerstand vereisen. Sensoren van dit type beschikken over een letter "D" in hun productcodering, m.a.w.: gebruik tot 500 bar. Raadpleeg de technische gegevensfiche van het relevante product voor meer gedetailleerde informatie.


Schok- en Trillingsbestendigheid

Inductieve sensoren worden onderworpen aan uitgebreide testen om hun schok- en trillingsbestendigheid te garanderen. Schokbestendigheidstesten worden uitgevoerd in overeenstemming met IEC-norm 60068-2-27. Trillingsbestendigheidstesten volgen de richtlijnen van IEC-norm 60068-2-6.


Lasbestendigheid

Lasbestendige, inductieve sensoren beschikken over een "C"-markering in hun productcodering. Sensoren van dit type zijn robuust genoeg om te worden ingezet in speciale, uitdagende toepassingen, zoals bijv. lassystemen of werktuigmachines. Pepperl+Fuchs biedt gebruikers een uitgebreide selectie van lasbestendige sensoren in haar productportfolio.


Robuustheid

Sensoren met een hermetisch gesloten, roestvrijstalen behuizing worden vooral gebruikt in natte ruimtes, waar veelvuldige schoonmaakcycli met stoom of hogedrukreinigers plaatsvinden. Deze sensoren hebben een metalen scanvlak of kop en zijn daardoor uitermate robuust. Naast toepassingen in natte ruimtes, worden sensoren met een metalen kop vaak gebruikt in werktuigmachines, waar ze met koelvloeistoffen worden gespoeld.


Beschermingsklasse

Afhankelijk van de toepassingsvereisten, genieten inductieve sensoren van een bescherming conform IP65, IP67 of IP68 (EN 60529). Versies met beschermingsgraad IP69K zijn beschikbaar voor gebruik in uiterst zware industriële omgevingen.


amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren

Neem een kijkje in het assortiment inductieve sensoren van Pepperl+Fuchs.