Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Behuizingsmodellen


Magneetveldsensoren zijn beschikbaar in verschillende behuizingsontwerpen om aan de eisen van verschillende toepassingen en montage-omstandigheden te voldoen. De meest traditionele ontwerpen zijn cilindrisch of kubisch van vorm.


Cilindrische Sensoren


Het scan- of detectievlak van cilindrische sensoren bevindt zich aan de voorkant, in de lengterichting van de as. Deze sensoren zijn beschikbaar met diameters van 8 tot 18 mm.

Voorbeeld van een typische toepassing: Cilindrische sensoren worden in het algemeen ingezet wanneer een eenvoudige montage, zoals bijv. ééngatsmontage door een boorgat, vereist is. Cilindrische sensoren kunnen makkelijk worden geoffset in de lengterichting van de as, waardoor ze eenvoudig verstelbaar en aan de toepassing aanpasbaar zijn.


Kubische Sensoren


In kubische vorm zijn de magneetveldsensoren beschikbaar als reed-schakelaars, NAMUR-sensoren of sensoren met Hall-effect voor het magnetisch veiligheidssysteem.

Voorbeeld van een typische toepassing: Vanwege zijn uitgebreid scanbereik, deugdelijkheid en installatiemogelijkheden worden deze sensoren vaak ingezet voor deuronderbreking. In industriële omgevingen wordt vaak beroep gedaan op deze sensoren wanneer uitgestrekte scanafstanden moeten worden overbrugd.


e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren
amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.

Magneetveldsensoren

Neem een kijkje in het assortiment magneetveldsensoren van Pepperl+Fuchs.