Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Speciale Magneetveldsensoren


Hieronder vindt u sensoren die geoptimaliseerd zijn voor gebruik in speciale toepassingsgebieden. Het gaat hier om toepassingsspecifieke sensoren.


Magneetveldsensor voor Identificatie van Zuigerpositie


De MB-F32-...-serie werd speciaal ontworpen voor de identificatie van de zuigerpositie in pneumatische en hydraulische systemen.

De sensor biedt een "magnetische inzichtsfunctie", die toelaat de zuigerpositie door de wand van een hydraulische cilinder te detecteren. Hiervoor worden dempingsmagneten geïntegreerd in een magneetsysteem op de zuiger van het pneumatisch of hydraulisch systeem. Zodra de zuiger aan de sensor voorbij gaat, genereert de sensor een schakelsignaal. De sensor kan hierdoor worden gebruikt om de zuigerpositie te identificeren en de zuigerslag te bepalen.


Hoe Werkt Dit?

De MB-F32-sensor is gevoelig voor magneetvelden en vereist een verandering in het magneetveld om de schakelstand te wijzigen. De magneetstaaf van de zuiger wekt een gedeeltelijk magneetveld op in de stalen cilinderwand.

De sensor schakelt zodra het gedeeltelijk magneetveld eraan voorbij gaat.Figuur: Doorsnede van een cilindervormig pneumatisch systeem

De zuiger beweegt heen en weer met de zuigerstang in de cilinder. Een speciaal voor dit doel ontworpen staaf is voorzien van magneten die in axiale richting zijn aangebracht. Deze magneten magnetiseren delen van de stalen cilinderwand. Wanneer de magneetstaaf aan de sensor voorbij gaat, detecteert de sensor de positie van de zuiger.

Installatievoorwaarden voor de "Magnetic Insight Sensor"

De MB-F32 magneetveldsensor wordt aan de buitenkant van de stalen cilinderwand gemonteerd en vastgemaakt met een spanband. Om een goed functionerend systeem te creëren, moet een speciale staaf op de zuiger in de hydraulische cilinder worden bevestigd. De vorm en geometrische afmetingen van deze staaf, alsook het aantal en de grootte van de gebruikte magneten, zal afhangen van de karakteristieken van het cilindervormig zuigersysteem. De experts van Pepperl+Fuchs helpen u graag bij de keuze van uw magnetisch sensorsysteem.

Pepperl+Fuchs gebruikt speciale software (MagCalc32) om het juiste magneetsysteem te ontwerpen op basis van het vereiste mechanisch ontwerp, alsook het type en aantal dempingsmagneten. Zo worden een klantspecifieke oplossing gecreëerd voor de respectieve applicatie.

De MB-F32-A2-serie voor de identificatie van zuigerposities in pneumatische en hydraulische systemen beschikt over de volgende karakteristieken:

  • Aanvullende uitgangsfasen
  • Spanningsval bij geschakeld contact
  • Onbeperkt aantal schakelcycli

De magneetveldsensor is beschikbaar met kabel of connector.


Sensoren met Hall-effect voor Veilige Toepassingen


40FY* of 50FY* met magneten voor gebruik met:

  • Veiligheidslogicaversterker ("logic controller") FYQLA1-140R-3
  • Veiligheidsmonitor KE5D2-6H/2R-S

De magneetveldsensoren met veiligheidsfunctie worden gebruikt om personeel te beschermen tegen verwonding. De sensoren kunnen worden gebruikt om toegang in explosiegevaarlijke omgevingen en andere gelijkaardige toepassingen te beperken.


Magneetveldsensoren

Neem een kijkje in het assortiment magneetveldsensoren van Pepperl+Fuchs.