Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Intrinsiekveilig dankzij het High-Power Trunk-concept

Het High-Power Trunk-concept garandeert maximale kabellengtes en aantal apparaten per segment terwijl het tegelijk ook intrinsiekveilige apparaataansluitingen in overeenstemming met FISCO of Entity verzekert. Het beperkt de inspanning en tijd vereist voor validering van de intrinsieke veiligheid. De FieldConnex® FieldBarrier was de eerste veldbuskoppeling met galvanische scheiding tussen de intrinsiekveilige uitgangen en de trunk.

De centrale lijn of stamkabel (trunk) levert voldoende stroom naar het segment. Eke uitgang van de FieldBarrier beperkt de stroom (intrinsiekveilig) en is ontworpen om één veldapparaat te voeden. Het apparaat kan in Zone 0/Div. 1 worden geïnstalleerd. De FieldBarrier zelf wordt meestal in Zone 1/Div. 2 geïnstalleerd.

Deze combinatie van ontstekingsbeveiligingsmethodes biedt maximale vrijheid bij het ontwerpen van de veldbusinfrastructuur:  lange kabellengtes én een groot aantal veldapparaten zijn samen mogelijk. En met maximale veiligheid op de koop toe, gezien werkzaamheden met ontstekingsgevaar op apparaatniveau toegelaten zijn. Zie onderaan deze pagina voor de downloadlink.


Maximale beschikbaarheid dankzij geïntegreerde diagnostiekfunctionaliteit

De FieldBarrier is verkrijgbaar met 8, 10 of 12 uitgangen
De FieldBarrier is verkrijgbaar met 8, 10 of 12 uitgangen

De FieldBarrier met zijn 8, 10 of 12 uitgangen biedt verschillende diagnostiek- en beveiligingsfuncties. Hij beschermt de veldbuswerking op meerdere manieren en beperkt risico's tot een minimum.

Bescherming van de veldbuscommunicatie tegen:

  • Contactdender ten gevolge van trillingen en werk onder spanning aan veldapparatuur
  • Jabber: een communicatiefout veroorzaakt door een apparaatfout

De FieldBarrier:

  • Ondersteunt de werking van de vochtsensor voor de behuizingskast en de overbelastingbeveiliging via de zelfdiagnosefunctie
  • Bewaakt kritieke, interne componenten
  • Scheidt kritieke componenten in een redundante opstelling

Een geavanceerde diagnostiek van de physical layer aan elke spur zorgt voor optimaal toezicht op de veldbuscommunicatie. Veranderingen in de installatie worden snel en makkelijk herkend, bijv. door een wijziging in de hoeveelheid ruis. Onderhoudstechnici kunnen het probleem verhelpen voordat de installatiebeschikbaarheid gecompromitteerd wordt.

De FieldBarrier zendt statusinformatie uit via LED’s op de FieldBarrier zelf of via de Advanced Diagnostic Module in de controlekamer. Dit maakt een preventief installatieonderhoud mogelijk.


Gesofistikeerd tot in het laatste detail: Trunkinstallatie met een minimum aan connectoren
Gesofistikeerd tot in het laatste detail: Trunkinstallatie met een minimum aan connectoren

Een andere voordeel is zijn compact ontwerp: Alle kabels zijn rechtstreeks op de FieldBarrier aangesloten, zodat Ex e-verbindingen tot een minimum worden beperkt.  Dit betekent minder onderhoud en minimale kosten, maar ook meer systeembeschikbaarheid.

De talrijke features van de FieldBarrier zijn ontworpen voor éénzelfde streefdoel: 100% beschikbaarheid realiseren. Het technisch whitepaper van Pepperl+Fuchs' deskundigen omvat de technische achtergrond en voorbeeldstudies over kostenbesparingen.


Voor kleine segmenten

FieldBarrier met vier verbindingen in een ultracompacte, aluminium behuizing
FieldBarrier met vier verbindingen in een ultracompacte, aluminium behuizing
De versie met 4 uitgangen wordt ingezet in distributienetwerken of kleine installaties. Naast intrinsieke veiligheid (Ex ia voor Zone 0, Div. 1) aan de uitgang, biedt deze ook kortsluitbescherming. Ze garandeert de werking en beschermt tegen kortsluiting aan de uitgang van de FieldBarrier of het aangesloten veldapparaat.

Kant-en-klare, vooraf bedrade oplossingen

Vooraf samengesteld, getest, plug-and-play – Onze kant-en-klare oplossingen voor FieldConnex® vertegenwoordigen maximaal installatiegemak gezien ze al in de junction box geïntegreerd zijn. Volledige veldbus junction boxes worden kant-en-klaar geleverd. Ze zijn gebruiksvriendelijk en beschikken over een integraal veiligheidscertificaat: een enkel certificaat voor ontstekingsbeveiliging wordt geleverd voor de junction box met al zijn componenten.

Materialen kunnen naar gelang de toepassing worden gekozen: roestvrij staal, glasvezelversterkt polyester of aluminium. Instrumenten en accessoires zijn vooraf geïnstalleerd en toegespitst op de specifieke toepassingsvereisten.


Leer meer technische achtergrondinformatie

Verdere details en achtergrondinformatie betreffende de intelligente veldbussystemen vindt u in de whitepapers van de individuele componenten. Deze documenten verklaren de onderliggende fysica, foutscenario’s en kosten-batenanalyses in meer detail. 

White paper entitled

Download het whitepaper "Advanced Diagnostic Fieldbus Surge Protection" 

  

White paper entitled "Advanced Failure Protection by Fieldbus Device Couplers"

Download het whitepaper "Advanced Failure Protection by Fieldbus Device Couplers"