Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Segment Protectors zijn veldbuskoppelingen voor het verbinden van veldapparatuur met veldbussegmenten. Ze beveiligen de trunkkabel tegen mogelijke kortsluitingen, wat vooral van belang is wanneer brandgevaarlijk werk aan veldapparatuur het falen van het volledige segment zou kunnen veroorzaken bij onvoorziene kortsluitingen aan de spursaansluiting.

Voor gevaarlijke zones van het type Zone 2/Div. 2 kan beroep worden gedaan op primaire segmentbeschermers (R2-SP* en F2-SP*). Sommige segmentbeschermers zijn gecertificeerd voor gebruik in Zone 1. Spuruitgangen worden geïnstalleerd naargelang de gepaste methode voor ontbrandingsbeveiliging:

  • Verhoogde veiligheid voor apparatuur in Zone 1/Div. 1
  • Intrinsieke veiligheid voor apparatuur in Zone 2/Div. 2

Segmentbeschermers voor montage op DIN-rails zijn beschikbaar in vooraf uitgewerkte behuizingen uit glasvezelversterkt polyester of in roestvrijstalen behuizingen. In totaal kunnen 24 spuruitgangen worden verbonden en er zijn tal van accessoires beschikbaar om de installatie te vereenvoudigen. De behuizing wordt kant-en-klaar geleverd, met alle interne bekabeling in plaats. Alle componenten zijn, waar nodig, voorzien van een afzonderlijk certificaat voor gebruik in explosiegevaarlijke zones. Bekijk ook even ons gamma uiterst compacte en robuuste segmentbeschermers in een aluminium behuizing.


Segmentbeschermer R2-SP-IC*

Segmentbeschermer R2-SP-IC*
Segmentbeschermer R2-SP-IC*

De R2-SP-IC* segmentbeschermer heeft hetzelfde mechanische ontwerp als de R2-SP-N*, maar beschikt over enkele bijkomende features voor een betere beschikbaarheid:

  • Progressieve foutdetectie en isolering van onregelmatige, doch typische veldbusfouten, zoals bijvoorbeeld "denderen"
  • Beveiliging tegen overmatig lange signalen ("jabber") overkomt storingen
  • Ex ic--energiebeperking

De R2-SP-IC* segmentbeschermer geeft de status van de lekstroomsensor en overspanningsbeveiliging via de voor controle voorziene aansluitpunten op de behuizing door naar de Advanced Diagnostic Module. Deze communicatie hindert de normale procescommunicatie op generlei wijze en vergt geen adrestoewijzing, configuratie of brandbreedte op de veldbus.


Segmentbeschermer F2-SP-IC*

Segmentbeschermer F2-SP-IC*
Segmentbeschermer F2-SP-IC*

De F2-SP-IC* segmentbeschermer beschikt over dezelfde intelligente features voor foutdetectie en bescherming als de R2-SP-IC*. Dit model is voorzien echter voorzien van onze meest compacte, aluminium behuizing (F2-SP-IC*) en biedt:

  • Snelle en handige lokale diagnostiek: LED's zichtbaar van buitenaf
  • 4, 6, 8 of 10 spurs naar keuze
  • Kabelwartels of aansluitstekkers (M12) naar keuze
  • Optionele veerklemmen

R-SP-E12 segmentbeschermer voor hittebestendige apparatuur in Zone 1/Div. 2

Segmentbeschermer R-SP-E12
Segmentbeschermer R-SP-E12

De R-SP-E12 segmentbeschermer kan stroom leveren aan Ex d-veldapparatuur. De segmentbeschermer en de apparatuur zijn goedgekeurd voor installatie in Zone 1.