Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Een maximum aan opties voor speciale toepassingen

De Universal Power Hub is een modulaire power supply die bestaat uit een moederbord en individuele voedingsmodules. Hij voorziet een maximum van 4 segmenten van 30V/500 mA. De ingebouwde “Crosstalk & Resonance Suppression Technology” (CREST) biedt een superieure signaalkwaliteit, waardoor de universele power hubs uitermate geschikt zijn voor fabrieksomgevingen met uitdagende condities voor veldbusinfrastructuren, zoals bijv. lange kabels.

Universal Power Hubs bieden een brede waaier van opties:

  • Redundante of enkelvoudige configuratie
  • 1, 2 of 4 segmenten naar keuze
  • Redundante hostverbinding op geselecteerde modellen
  • Aardingstaaf (optie) garandeert eenvoudige en correcte aarding van het scherm
  • Schakelbare afsluitweerstanden maken een correcte integratie in gelijk welke veldbustopologie mogelijk

Dankzij deze features is de Universal Power Hub dé eerste keuze voor uw speciale toepassingen.

Universal Power Hubs zijn gecertificeerd voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen geclassificeerd als Zone 2 of Div. 2. Het gebruik van verschillende voedingsmodules in combinatie met veldbuskoppelingen laat toe verschillende soorten beschermingstypes te implementeren voor de aansluiting van veldbusapparatuur, zoals Ex ia, Ex d en Ex ic conform FISCO of Entity.

De Universal Power Hub beschikt over symmetrische impedantie voor een optimale signaalkwaliteit. De impedantieopbouw is enkel gebaseerd op passieve componenten, wat een lage warmtestraling en lange levensduur verzekert. Het CREST-circuit bestaat uit bijkomende filters, speciaal ontworpen voor de frequentie van communicaties. Het beschermt de golfvorm zo goed mogelijk en zorgt voor een betrouwbare communicatie.

Het moederbord werd ontwikkeld voor montage op DIN-rail. Alle modules kunnen zonder gereedschap op het moederbord worden vastgeklikt. In redundante configuratie kunnen de voedingsmodules worden vervangen zonder onderbreking van de voeding of communicatie.

De meeste Universal Power Hubs ondersteunen Advanced Diagnostics. De Advanced Diagnostic Module zorgt voor een eenvoudige bewaking van verschillende kwaliteitsindicatoren van de veldbus physical layer van PROFIBUS PA. Dit leidt tot een snellere indienstname van de installatie, meer betrouwbaarheid van de veldbussegmenten en een efficiëntere foutverhelping.

Pepperl+Fuchs biedt op maat gemaakte verbindingen naar gelijk welk DCS via speciale kabels. Neem contact op met uw lokale vertegenwoordiger voor meer informatie.