Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Ontworpen voor standaardtoepassingen

De High-Density Power Hub is een modulaire power supply die bestaat uit een moederbord en individuele voedingsmodules. Hij voorziet 4 segmenten in een redundante opstelling van 30V/500 mA. Dankzij zijn compacte afmetingen en redundante power supply is de High-Density Power Hub een kostenefficiënte optie voor de meeste veldbusprojecten.

High-Density Power Hubs zijn goedgekeurd voor installatie in Ex-omgevingen geclassificeerd als Zone 2 en Division 2, alsook in zones voor algemeen gebruik. Het gebruik van verschillende voedingsmodules laat toe verschillende beschermingstypes te implementeren, zoals Ex ia, Ex d, Ex ib met DART, en Ex ic conform FISCO of Entity.

De High-Density Power Hub beschikt over symmetrische impedantie voor een optimale signaalkwaliteit. De impedantieopbouw is enkel gebaseerd op passieve componenten, wat een lage warmtedissipatie en lange levensduur verzekert. Het moederbord werd ontwikkeld voor montage op DIN-rail. Alle modules kunnen zonder gereedschap op het moederbord worden vastgeklikt. In redundante configuratie kunnen de voedingsmodules worden vervangen zonder de stroomvoeding of communicatie te onderbreken.

Alle High-Density Power Hubs ondersteunen Advanced Diagnostics. De Advanced Diagnostic Module zorgt voor een eenvoudige controle van verschillende kwaliteitsindicatoren van de veldbus physical layer van PROFIBUS PA. Dit leidt tot een snellere indienstname van de installatie, meer betrouwbaarheid van de veldbussegmenten, en een efficiëntere foutverhelping.