Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Basic Power Supplies

De standaard power supplies leveren stroom aan individuele segmenten. De power supplies worden ingebouwd in 20 mm brede behuizingen, die op de DIN-rail of stroomrail worden vastgeklikt. Via de stroomrail kunnen ze op redundante hoofdstroomvoeding worden aangesloten. Een standaard feature is een algemeen passief ontwerp – zoals impedantieopbouw en minimale warmtedissipatie. Ze zijn de ideale power supplies voor kleine installaties of testlaboratoria.

Maar nog belangrijker is dat het ontwerp van de power supply aanzienlijke besparingen vertegenwoordigt. Meer ruimte in de kast, en beperkte vereisten qua afkoeling voorkomen vaak de behoefte voor ventilatoren in de kast. De modules kunnen vlak worden gemonteerd, zonder tussenruimte: Er bestaan drie versies voor verschillende toepassingen:


Power supply

De voedingsmodule beschikt over volledige galvanische scheiding, passieve impedantie en een lage warmteafvoer. Dit is de meest courante keuze voor veldbussegmenten. De uitgangsspanning is bepaald zodat de meeste standaard explosiebeveiligingsconcepten kunnen worden ontworpen met geschikte veldbuskoppelingen.


Power conditioner

Deze vrijwel volledig passieve eenheid voedt de stroom van de bulk power supply rechtstreeks naar de veldbus. De power conditioner is een goede keuze voor toepassingen waar een hoofdstroomvoeding van goede kwaliteit wordt gebruikt en waar weinig ruis of crosstalk wordt verwacht.

Power repeater

De power repeater breidt bestaande segmenten uit. Hij vormt een galvanische scheiding tussen twee kabels en zendt gegevenssignalen heen en weer. Dit ververst de golfvorm en laat toe de kabellengte te maximaliseren. Uitgangsstroom is beschikbaar voor veilige zones, de high-power trunk en intrinsiekveilige toepassingen in combinatie met FieldBarriers.