Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Az eszközök és fogyóeszközök megbízható hozzárendelése

A krimpelő gép felismeri a kolbászgyártás során használt bilincseket

Az alkalmazás

A kolbászgyártás során a kolbász mindkét végét apró fém bilincsekkel zárják, amelyeket krimp néven ismerünk. Ezeket a bilincseket krimpelő gépek használatával, automatikusan szerelik fel. Itt rugalmasságra van szükség, mivel a kolbászokat sokféle változatban gyártják. A krimpelő gépnek képesnek kell lennie a különböző méretek és anyagok kezelésére. Erre a célra különféle krimpelő szerszámokat használnak, amelyek mindegyike képes egy adott típusú krimp feldolgozására. A szerszámot és a krimpelési típust hibamentesen kell hozzárendelni. Ugyanakkor lehetővé kell tenni a gyártási folyamatok gyors és biztonságos megváltoztatását.


A cél

Ha a szerszám és a krimpelés nem egyezik, fennáll a gép károsodásának és így a termelés leállásának a veszélye. Ez azt jelenti, hogy a megbízható működéshez, a magas termelékenységhez és a rendelkezésre álláshoz az eszközök és a krimpelő szerszámok hibamentes hozzárendelése szükséges. A szerszámot és a krimpelő orsót egyszerre kell ellenőrizni. Ennek a lépésnek az automatizálása kombinálható eredeti krimpelő szerszámok használatával. Ennek eredményeként a nyomon követés fogyóeszközökkel is biztosított. 


A megoldás

Krimpelő orsó RFID-címkével
Krimpelő orsó RFID-címkével

Ennek során az RFID-technológiát használják a megfelelő alkatrészek azonosítására. A krimpelő orsó és a krimpelő eszköz mindegyike RFID-címkével van ellátva. Az orsókhoz olcsó, nagyfrekvenciás technológiával (HF) rendelkező intelligens címkék használhatók; az alacsony frekvenciájú címkék (LF), például az IPC03-10, amelyek alkalmasak a gépek fémes környezetében történő telepítésre, ideálisak az eszköz számára. A gépre megfelelő RFID-író/olvasó fejek vannak felszerelve, például IPH-F61-V1. Különösen lapos kialakítás és egyszerű integráció jellemzi őket. Mindkét rendszer csatlakozik az IDENTControl kezelőszervhez, amely képes különböző frekvenciájú jelek párhuzamos feldolgozására. Az alkatrészek egyértelműen azonosítva vannak, megakadályozott a károsodásuk, és minimális állásidő jellemző rájuk. 

 

Műszaki jellemzők:

  • Kicsi és lapos IPH-F61-V1 író/olvasó fej a gépbe történő helytakarékos integrálás érdekében
  • Megfelelő frekvencia minden alkalmazáshoz
  • Párhuzamos működés különböző frekvenciákkal a kezelőszerven
  • Ügyfélspecifikus integrálás a gépbe

Az előnyök

Krimpelő orsó RFID-címkével felszerelve
Krimpelő orsó RFID-címkével felszerelve

A krimpelő orsó és a krimpelő eszköz jelentősen eltérő követelményeket támaszt az RFID-technológiával szemben. Ezeket többek között több frekvenciatartomány alkalmazásával lehet teljesíteni. Az IDENTControl kezelőszerv (pl., IC-KP2-2HB21-2V1D) képes párhuzamosan működni különböző RFID-frekvenciákkal, így különösen megfelel ilyen típusú alkalmazásokhoz. Mellékhatásként a felhasználó számára kedvező, hogy eredeti fogyóeszközökkel biztosítja a nyomon követést. 


Rövid áttekintés

  • Az eszközök és fogyóeszközök megbízható azonosítása
  • A rossz hozzárendelésből eredő összetévesztés és károsodás gyakorlatilag kizárható
  • Gyors, automatizált váltás különböző kötegek előállításához
  • Megnövelt termelékenység, a leállások megelőzése
  • Garantált a biztonságos kezelés és a gép magasszintű rendelkezésre állása
  • A nyomon követés biztosított eredeti fogyóeszközökkel

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

Látogatás az RFID-központban

Látogasson el „RFID-központunkba” – ez a speciális weboldal egy a rádiófrekvenciás azonosítással kapcsolatos tudásbázist tartalmaz. Böngésszen a gyakran feltett kérdések között és tudjon meg többet az elterjedt RFID-alkalmazásokról…