Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Optimális felvétel és csomagolás RFID-vel

Automatizált folyamatirányítás, amely megbízhatóan és gyorsan működik

Az alkalmazás

Az egyszerű online megrendelés és az árucikkek azonnali kézbesítése mindennapos a B2B és a B2C folyamatokban. Természetesnek tekintjük, hogy a megrendelt áruk akkor is pontosan eljutnak a rendeltetési helyükre, ha a legkülönfélébb termékeket kezelik. Ez a cél csak kifinomult logisztikával érhető el. Az összes folyamatlépésnek zökkenőmentesen kell zajlania. Az egyik ilyen lépés a kiszedés, amely magában foglalja a termékek összeállítását egy szállítódobozba, amelyben a termékeket útjukra bocsátják. Ezért a megfelelő áruk szállításhoz való hozzárendelésén túl fontos az optimális csomagolás is. A fel nem használt hely felesleges többletköltségeket okozhat, ezért ezt el kell kerülni. Ideális esetben a szállítólevelek és számlák automatikus létrehozása összekapcsolódik a kiszedési folyamattal. 


A cél

Az összes szükséges árut hibátlanul össze kell állítani az egyes megrendeléseknek megfelelő szállítódobozban. A csomagolás mennyiségét a lehető legkisebbre kell csökkenteni. Különösen a nagy küldeményraktárakban a szállításonkénti feldolgozási idő kulcsfontosságú tényező, amelyet a lehető legalacsonyabb értéken kell tartani. Lehetővé kell tenni a kézbesítési csomagok nyomon követését és felkutatását a Track&Trace funkció használatával.


A megoldás

RFID-olvasó/író fej
RFID-olvasó/író fej

Az egyes árucikkeket újrahasznosítható konténerekben viszik a csomagolóállomásra. A konténerek RFID-címkékkel vannak felszerelve. Feltöltés során a terméket hozzárendelik az adott tartályhoz. Minden egyes összegyűjtött termékkel a rendelésben szereplő tétel teljesként megjelölhető. A címke lehetővé teszi a konténer útjának nyomon követését az intralogisztikai láncon keresztül. A szállítószalag különböző állomásain található RFID olvasófejek észlelik a címkéket, így a nyomon követő kapcsolók megfelelően beállíthatók, és a konténer útja a megfelelő pályára terelhető. 

 

Műszaki jellemzők:

  • Csatlakozás V1 csatlakozóval (M12 x 1)
  • Kettős LED a funkció kijelzéséhez
  • IP67 besorolás
  • Csatlakoztatható IDENTControl kezelőszervhez

Az előnyök

Az RFID-technológia lehetővé teszi a racionalizált kiszedést a konténerek és termékek gyakorlatilag hibamentes azonosításával. A címkék jóval robusztusabbak, mint a gyakran használt vonalkód-címkék, ezért hosszabb élettartammal rendelkeznek. A szedést pontosan ellenőrzik. A szállítási mennyiség optimalizálható és a szállítási költségek csökkenthetők. Az adatok redundánsan tárolhatók a címkéken, lehetővé téve a logisztikai folyamat során a decentralizált döntések meghozatalát. A folyamat meghibásodása esetén ezek az adatok biztonsági másolatként működhetnek és felgyorsíthatják a normál műveletek helyreállítását.


Rövid áttekintés

  • Az RFID nagyobb fokú automatizálást tesz lehetővé a rendeléssel kapcsolatos kiszedés és csomagolás terén
  • A termékek megbízható azonosítása; gyakorlatilag kiküszöbölhető hozzárendelési hibák
  • Az intralogisztika automatikus vezérlése felgyorsítja a folyamatokat
  • Robusztus technológia, hosszú élettartam
  • Az optimalizált szállítási mennyiség csökkenti a szállítási költségeket
  • Az információk elővigyázatosságból redundánsan tárolhatók 

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

Látogatás az RFID-központban

Látogasson el „RFID-központunkba” – ez a speciális weboldal egy a rádiófrekvenciás azonosítással kapcsolatos tudásbázist tartalmaz. Böngésszen a gyakran feltett kérdések között és tudjon meg többet az elterjedt RFID-alkalmazásokról…