Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Teljesen automatikus hozzáférés-figyelés a védett területeken

Érintés nélküli vezérlés és naplózás RFID-technológiával

Az alkalmazás

Ahogy azt Ön is feltételezheti, az érzékeny területekre való belépés korlátozott, és azt megbízhatóan ellenőrizni kell. Ez vonatkozik a repülőterekre és más, a biztonság szempontjából fontos létesítményekre, irodákra, laboratóriumokra vagy termelő létesítményekre is. További példák lehetnek a veszélyes területek, például a tartályfarmok és bizonyos liftek használata. A biztonsági és szabályozási követelmények érdekében a belépést ellenőrizni és részletesen naplózni kell, beleértve a megfigyelt területen való tartózkodás időtartamát is. 


A cél

Előfordulhat, hogy a védett területekre csak érvényes belépési engedéllyel szabad belépni. A belépés és bent tartózkodás automatikusan naplózva van. Alapvető fontosságú, hogy a személyek belépési engedélye bármikor meghosszabbítható, korlátozható vagy visszavonható legyen. Minden változásnak azonnal érvénybe kell lépnie a rendszerben. A megfigyelési folyamatnak a lehető leginkább automatikusnak, egyszerűnek és gyorsnak kell lennie, hogy minimális időt vegyen igénybe az engedélyezett felhasználó számára. 


A megoldás

IPH-FP-V1 RFID-író/olvasó fej
IPH-FP-V1 RFID-író/olvasó fej

Az érintés nélküli belépés-felügyeletet a kompakt I IPH-FP-V1 RFID-író/olvasó fej végzi. Az engedélyezett felhasználók RFID-címkét kapnak, amelyet integrálni lehet például egy ellenőrző kártyába (IPC03-C1) vagy egy kulcstartóba (IPC03-20K*). Az író/olvasó fej rögzíti az adatokat, összekapcsolja egy időbélyegzővel és továbbítja azokat. Az adatokat általában egy PC-alapú vezérlőközpontba küldi, amely az adatok naplózásáért és a belépési engedély kezeléséért felelős. A belépési jogok bármilyen skálán és megkülönböztetéssel tárolhatók. A változások azonnal érvénybe lépnek; ezért például az elveszett belépőkártyákat azonnal blokkolni lehet 

 

Műszaki jellemzők:

  • Csatlakozás V1 csatlakozóval (M12 x 1)
  • Kettős LED a funkció kijelzéséhez
  • IPH-FP-V1 író/olvasó fej, IP67 védettséggel
  • Csatlakoztatható IDENTControl kezelőszervhez 

Az előnyök

Az RFID-vel történő belépésellenőrzés nagyon kényelmes az engedélyezett felhasználók számára. Elég, ha a címkét tartalmazó azonosító rövid ideig az író/olvasó fej közelében van. Ha a tulajdonos rendelkezik a megfelelő engedéllyel, azonnal megkapja a belépést. A hozzáférési idő és a bent tartózkodás időtartama automatikusan naplózható, és az érintettek részéről nincs szükség további teendőre. A címkék megfelelő burkolattal veszélyes területeken is használhatók. Reklámhordozókként vagy munkavállalói igazolványként is szolgálhatnak. A jogosultsági szintek rugalmasan módosíthatók. A címke érintkezés nélküli és kopásmentesen halad el az író/olvasó fej mellett. 


Rövid áttekintés

  • Az RFID-technológia lehetővé teszi a belépés gyors és egyszerű felügyeletét az engedélyezett felhasználók számára
  • Érintkezés nélküli, kopásmentes, tartós
  • A belépési adatok automatikusan naplózhatók
  • A belépési engedélyek központilag kezelhetők, szükség szerint differenciálhatók és bármikor frissíthetők
  • Veszélyes környezetben használhatók

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

Látogatás az RFID-központban

Látogasson el „RFID-központunkba” – ez a speciális weboldal egy a rádiófrekvenciás azonosítással kapcsolatos tudásbázist tartalmaz. Böngésszen a gyakran feltett kérdések között és tudjon meg többet az elterjedt RFID-alkalmazásokról…