Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Automatikus rögzítés és rendelés a Kanban rendszerben

Az RFID-rendszer felismeri a konténereket és lehetővé teszi a tartalom hozzárendelését

Az alkalmazás

A Kanban-rendszer rendkívül hatékony vezérlési eszköznek bizonyult a komplex termékek összeszerelésénél. A Kanban „húzás” koncepciója leegyszerűsíti a keresletalapú gyártástervezést. Ezzel egyidejűleg a rendszer az intralogisztika központi elemeként működik, amelyben a különböző alkatrészek rugalmasan összeállíthatók komponensek széles skálájává. Ez lehetővé teszi olyan rugalmas összeszerelő egységek kialakítását, amelyek kisebb szakaszokra vannak osztva, és így a munkájukat külön alapanyag-ellátás nélkül is elvégezhetik. 


A cél

Számos művelet esetében rögzítik a feltöltési követelményeket kísérőlapokkal és szemrevételezéssel. A cél ezen lépés automatizálása. Egy érzékelőnek jeleznie kell, hogy a megfelelően hozzárendelt anyagokat tartalmazó konténerek az állványon vannak-e. Minden helytelen hozzárendelést fel kell tudni ismerni. Az automatikus észlelés biztosítja az anyagok hatékony, megbízható újraszállítását és biztosítja a folyamatok zökkenőmentes lefutását.


A megoldás

 IQH1-F61-V1 RFID-író/olvasó fej
IQH1-F61-V1 RFID-író/olvasó fej

A Kanban konténerek RFID-címkékkel vannak ellátva a megbízható azonosítás érdekében. Ezeket a címkéket az állványokba integrált RFID-olvasási pontok érzékelik A lapos IQH1-F61-V1 olvasófej kiválóan alkalmas erre a feladatra. Ez meghatározza azokat az alapanyag-konténereket, amelyekhez meghatározott tartalom van hozzárendelve a rendszerben. Ez a képesség gyakorlatilag kiküszöböli a konténerek rendezésének hibáit. A konténer helyzetétől függetlenül ellenőrizhető, hogy elegendő mennyiségű szükséges alkatrész van-e raktáron.

 

Műszaki jellemzők:

 • Működési frekvencia: 13,56 MHz
 • Megfelel az ISO 15693 követelményeknek
 • Lapos IQH1-F61-V1 RFID-író/olvasó fej
 • Csatlakozókábel V1 dugasszal (M12 x 1)
 • IP67 besorolás
 • Fémfelületre szerelhető
 • Csatlakoztatható IDENTControl kezelőszervhez

Az előnyök

Lapos és kompakt kialakításával az RFID-író/olvasó fej könnyen integrálható a Kanban rendszerek állványaiba. Megbízhatóan rögzíti a címkén szereplő információkat és az érzékelést nem befolyásolja az állványok fémszerkezete. Jeleit közös busz és kommunikációs rendszer, például a PROFINET segítségével vezetik be a vezérlőrendszerbe. A konténereket feltöltés során regisztrálják, ami automatikusan megakadályozza a helytelen válogatást. Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha már nincs elegendő számú konténer, amely tartalmaz egy bizonyos alkatrészt. Ekkor a feltöltési igény automatikusan elindul. 


Rövid áttekintés

 • Az RFID-címke lehetővé teszi az egyedi Kanban-konténerek azonosítását
 • Kompakt IQH1-F61-V1 RFID-író/olvasó fémállványba történő beszereléshez
 • A konténerek és a tartalom egyértelmű hozzárendelése megakadályozza a helytelen rendezést.
 • Az anyagok hatékony és megbízható újraszállítása biztosítja a megszakítás nélküli folyamatot
 • A készletfigyelés adatai folyamatosan rendelkezésre állnak a logisztikai vezetés számára

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

Látogatás az RFID-központban

Látogasson el „RFID-központunkba” – ez a speciális weboldal egy a rádiófrekvenciás azonosítással kapcsolatos tudásbázist tartalmaz. Böngésszen a gyakran feltett kérdések között és tudjon meg többet az elterjedt RFID-alkalmazásokról…