Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Interfészmodulok szállítórendszerek felügyeletére és vezérlésére széntüzelésű erőművekben

Alkalmazás

A széntüzelésű erőművekben üzemanyagként használt szenet általában hajóval vagy vonattal szállítják ki, ezután zárt szállítórendszerekkel először egy raktárba, majd egy napiadag-tárolóba továbbítják. A zúzótoronyban a széndarabokat kisebb darabokra törik, szállítószalagon a porítók felé továbbítják, porítják, majd a porégető rendszerből érkező kipufogógázok segítségével kiszárítják. A hatékony működés biztosításához valamennyi hajtás megbízható felügyeletére és vezérlésére van szükség. Ehhez a jeleket biztonságosan, interferenciától mentesen kell továbbítani az üzem és a vezérlőterem között.


Cél

A tűz és a porrobbanások megelőzése érdekében a szállítószalagok és a szénporítók terheifelügyelve vannak az akadályok és a túl magas hőmérsékleti értékek tekintetében. Ez egy hibás teher blokkolásakor, valamint túlterhelés esetén jelentkezhet. A zúzótorony környéke szintén fokozottan gyúlékony. Az optimális égési hatékonyság biztosításához fontos a szállítási rátát is felügyelni. 


Megoldás

A Pepperl+Fuchs' K-rendszere többféle interfészmodult foglal magában.
A Pepperl+Fuchs' K-rendszere többféle interfészmodult foglal magában.

A frekvenciaátalakítók robbanásveszélyes területeken való használata a motorsebesség mérésére különösen előnyös megoldás szállítócsigák és szénporítók esetében, mivel lehetővé teszi, hogy a porrobbanás kockázata korán érzékelhető és kiküszöbölhető legyen. A forgásirány érzékelésén túl ezek a készülékek a csúszást, a frekvenciát és a szinkronizálást is felügyelik. A lefutásértékekkel rendelkező hőátalakítókat főként napiadag-tárolókban, zúzótornyokban és szénporítókban használják a megengedett határértékeket túllépő hőmérsékletek érzékeléséhez. A jeladó tápegységeket és a töltésszint-jeladókat a szállítási ráták felügyeletére és a folyamatos ellátás biztosítására használják.


Előnyök

A K-rendszer galvanikus leválasztást és akár SIL 3 szintű funkcionális biztonságot kínáló interfészmoduljai interferenciamentesen továbbítják a jeleket az egyes rendszerösszetevők és a vezérlőterem között. A termékválasztékban megtalálhatók a gyújtószikramentes alkalmazásokhoz szánt galvanikus leválasztóka robbanásveszélyes területek túl nagy energiabevitellel szembeni védelmére, továbbá a nem robbanásveszélyes területekhez szánt jelválasztók. Ezek a termékek felügyelik, hogy a szállítószalagok és motorok nincsenek-e túlterhelve, ellenőrzik, hogy a szénporítók és a napiadag-tárolók nem lépik-e túl a megengedett maximális hőmérsékletet, továbbá meghatározzák a szükséges szállítási rátát.


Rövid áttekintés

  • A csúszás- és frekvenciafelügyelet megelőzi a túl magas hőmérsékletek és a szikrák keletkezését a szállítószalagokon, szállítócsigákon és szénporítókon.
  • A termoelemekhez, potenciométerekhez és ellenállásos hőmérőkhöz szánt lefutásértékekkel rendelkező hőátalakítók gondoskodnak a hőmérséklet felügyeletéről, és anélkül teszik lehetővé a beállítások módosítását, hogy a vezérlőrendszerben beavatkozásra lenne szükség.
  • A szállítási ráták felügyelete által optimális égési hatékonyság érhető el.

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás