Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Az olajplatformokon lévő tűzoltó rendszerek robbanás elleni védelme

Az alkalmazás

Az olyan olajfúró tornyokon történt tragédiák, mint például a Piper Alpha és a Deepwater Horizon bizonyítják, hogy mennyire fontosak a tökéletesen működő védelmi rendszerek, amelyek észlelik és megakadályozzák a tűzeseteket. A sűrített levegős hab rendszerek (CAFS) segítenek a tengeri fúrószigeteken az olaj okozta tüzek elleni harcban az egyenletesen magas habminőségnek, az újra lángra kapó tűz elleni védelemnek és a még nem érintett területek védelmének köszönhetően. A rendszert a jól ismert Ai Group, a Franciaországban működő, tűzvédelmi vezérlőrendszereket gyártó vállalat fejleszti és gyártja, és jelenleg egy Nigéria partjainál lévő olajplatformon használják.

A cél

Az EJB sorozatú Ex d szekrény nagyfokú korrózióállósággal rendelkező, 316L rozsdamentes acélból készült.
Az EJB sorozatú Ex d szekrény nagyfokú korrózióállósággal rendelkező, 316L rozsdamentes acélból készült.

Az olajfúró tornyokon mindig a Zóna 1 vagy Zóna 2, vagy I-es osztály, Divízió 1 vagy 2 kategóriába sorolt robbanásveszélyes, gázzal teli környezet uralkodik. Így tehát magát a tűzvédelmi vezérlőrendszert is védeni kell. A vezérlőrendszer okozta robbanások megakadályozása érdekében a rendszert megfelelően fel kell szerelni a Zóna 1 robbanásveszélyes területén való működéshez.


A megoldás

A robbanás elleni védelem a merev tűzbiztos vezérlőközpontnak köszönhető, amelynek kialakítása során EBJ sorozatú, nagyfokú korrózióállósággal rendelkező, 316L rozsdamentes acélból készült Ex d szekrényt használtak. A jelzőfények és az aktuátorok, mint például a nyomógombok és a vezérlőkapcsolók, „tűzbiztos” típusú védelemmel rendelkeznek, ezért ideálisak az olajfúró toronyban uralkodó, nagy igénybevételt jelentő környezethez. Az integrált vezérlőközpont központi helyet foglal el a csúszásvédelemmel ellátott tűzvédelmi vezérlőrendszerben.


Az előnyök

A teljes mértékben ATEX és IECEx tanúsítvánnyal rendelkező, tűzbiztos vezérlőközpont a tűzvédelmi vezérlőrendszer belsejében biztosítja a robbanás elleni védelmet. Így a tűzoltórendszer megfelelően és megbízhatóan fog működni, ha egyszer tényleg szükség lesz rá. Az Ex d szekrény ráadásul még robbanásveszélyes területeken is hihetetlenül tartós a robusztus szerkezetnek és a nagyfokú korrózióállóságnak köszönhetően.


Rövid áttekintés

  • ATEX és IECEx tanúsítvány Zóna 1-hez
  • Megvédi a tűzoltó rendszereket a robbanásveszélytől
  • Teljesen integrált csúszásvédelem
  • Robusztus felépítés
  • Nagyfokú korrózióállóság

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.