Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

A FieldConnex terepi busz biztosítja a kommunikációt a sarkkörön túli olajmezők kutatása során

Az alkalmazás

Az R. Trebs és A. Titov mezők az Oroszországban található legnagyobb szárazföldi olajmezők közé tartoznak. Az itt lévő olajtartalék becslések szerint körülbelül 1,1 milliárd hordó. A mezők területe 2151 négyzetkilométer, és a becsült teljes termelési kapacitás 140,06 millió tonna. Az oroszországi Nyenyec Autonóm Körzet északkeleti részén található olajmezők kutatása különösen nehéz a szélsőséges sarkvidéki hőmérséklet miatt.

A cél

A Trebs és Titov olajmezőkhöz olyan digitális infrastruktúrára van szükség, ami biztosítja a megbízható kommunikációt az automatizálási komponensek között az upstream olajmező-kutatási folyamat során. Oroszország ezen részén a hőmérséklet még nyáron is csak igen ritkán emelkedik fagypont fölé, ezért különösen fontos, hogy az itt használt automatizálási technológia működőképes maradjon szélsőségesen hideg hőmérséklet esetén is.


A megoldás

A FieldConnex termékcsalád nagy igénybevételt jelentő környezetekben is használható.
A FieldConnex termékcsalád nagy igénybevételt jelentő környezetekben is használható.

Mivel a tökéletes megoldást szeretné nyújtani ügyfeleinek, a Pepperl+Fuchs Russia megszerezte az ügyfélspecifikus, alacsony hőmérséklet esetén történő használatra vonatkozó tanúsítványt a FieldConnex FieldBarrier és Segment Protector termékekhez. A tanúsítvány megszerzése érdekében a ház, a csavarok, a záródugók és a leeresztőcsövek fémből készültek, és a házak tömítése neoprén helyett szilikon. A sztenderd címkék nem megfelelőek –40 °C alatti hőmérséklet esetén, azonban azok a vésett rozsdamentes acél adattáblák, amelyek ezekre a FieldConnex eszközökre vannak csavarozva vagy szegecselve, akár –53 °C hőmérsékletű kültéri feltételeket is kibírnak.


Az előnyök

A FieldConnex termékcsalád nagy igénybevételt jelentő környezetekben történő használatra is alkalmas, és szélsőséges, akár –53 °C hőmérséklet esetén is működőképes marad. Egyszerű telepíthetősége is nagy előnyt jelent – különösen kedvezőtlen körülmények között. Éppen ezért nem nagyon van szükség bonyolult és drága tesztelésekre. Az eszközökhöz való távoli hozzáférés lehetővé teszi a diagnosztikai és konfigurációs adatok, illetve a mérési adatok és az eszköz állapotának elérését. Így tehát a kezelő a biztonságos és meleg vezérlőterem elhagyása nélkül, távolról elérheti és módosíthatja a beállításokat. A távoli hozzáférés ráadásul a megelőző jellegű karbantartást is lehetővé teszi, így a lehető legkevesebbszer kell kimenni a terepre.


Rövid áttekintés

  • A FieldConnex biztosítja a kommunikációt sarkvidéki hőmérséklet esetén is
  • Bizonyos FieldConnex FieldBarrier és Segment Protector termékek akár –53 °C-os hőmérsékleten való alkalmazáshoz is jóváhagyással rendelkeznek
  • A távoli hozzáférés lehetővé teszi a berendezés vezérlőteremből történő felügyeletét és kezelését

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.