Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Gyógyszeripari folyamatok egyszerű és megbízható vizualizációja

Az alkalmazás

A nagy gyógyszeripari gyárakban zajló tablettagyártás szigorú higiéniai feltételeket követel. A legmagasabb higiéniai követelményeknek megfelelő tisztahelyiségekben folyik a gyártás. Így a gyártás során használt tartályokat és konténereket rendszeresen tisztítani kell, mivel még a minimális vegyszermaradvány vagy szennyeződés is tönkretehet akár egy teljes gyártási tételt is. A tisztítási folyamat több lépésből áll, amelyek során a tartályokat különféle oldószerekkel, például kloroformmal, tisztított vízzel vagy injekciós vízzel (WFI) öblítik. Oldószer-leeresztő rendszer gondoskodik a tartálytisztító anyagok biztonságos és egyszerű eltávolításáról. A kezelő választ a szennyvízrendszerbe vezető normál leeresztőrendszer és az oldószer-leeresztő rendszer között. Az oldószer-leeresztő rendszerből a folyadékok egy ATEX besorolás szerinti 1. zónába tartozó területen található két tartályba kerülnek. Amikor mindkét tartály megtelt, a folyadékokat elszállítják. A robbanásveszély miatt a kezelőnek be kell tartania bizonyos biztonsági óvintézkedéseket a töltési és ürítési folyamatnál.

Cél

E projekt célja az ürítési folyamat automatizálása volt a tartályok egyszerűbb kezelhetősége érdekében. Ezért a folyamat lépéseinek felügyeletéhez és szabályozásához vizualizációs megoldásra volt szükség. A folyamat lefuttatásához a kezelőnek követnie kell a képernyőn megjelenő lépésenkénti útmutatót. A kezelő bejelentkezését követően a rendszernek automatikusan ellenőriznie kell, hogy a földelési rendszer csatlakoztatva van-e. Ha a földelési rendszer megfelelően csatlakoztatva van, a menü aktiválódik, így a kezelő el tudja végezni a folyamatot. Ellenkező esetben a menü ki van szürkítve, a folyamat pedig zárolva van. A következő lépésben a kezelőnek ki kell tudnia választani az ürítendő tartályt. Ezen követelményeken kívül a megoldásnak kompatibilisnek kell lennie a vállalat meglévő SCADA rendszerével.


Megoldás

Az összes VisuNet távoli monitort veszélyes környezetekben való használatra készítik és hitelesítik.
Az összes VisuNet távoli monitort veszélyes környezetekben való használatra készítik és hitelesítik.

A Pepperl+Fuchs megoldás egy falra szerelhető távoli monitor volt a VisuNet portfoliójából. Az összes VisuNet távoli monitort veszélyes környezetekben való használatra készítik és hitelesítik. Mivel a Pepperl+Fuchs nagy szakértelemmel rendelkezik a robbanás elleni védelem területén, egyszerű volt a telepítés. Az innovatív RM Shell 4 firmware-rel kombinálva a meglévő SCADA rendszerbe való szoftverintegrálás nem jelent problémát. Ennek következtében a gyárban zajló más folyamatok is szabályozhatók a távoli monitorral.


Előnyök

A VisuNet távoli monitor és a VisuNet RM Shell firmware segítségével a telepítés és a mindennapi használat rendkívül egyszerű. Mindössze három lépés szükséges a távoli monitor elindításához; a menüvezérelt felhasználói felület pedig intuitív, és nem igényel előzetes tudást. Az automatikus csatlakozás funkcióval a távoli monitor automatikusan csatlakozik a meglévő SCADA rendszerhez, így a rendszergazdának nem kell további manuális konfigurálást végeznie. Ráadásul az ideiglenesen megszakított csatlakozások is automatikusan helyreállnak.


Rövid áttekintés

  • A VisuNet távoli monitorok vizuálisan megjelenítik a folyamat lépéseit, és szabályozzák a gyárat
  • Gyors és egyszerű beállítás három lépésben
  • A korlátozott webböngésző biztonságot és hatékonyságot nyújt
  • Az innovatív VisuNet RM Shell firmware segítségével tökéletesen biztosítható a meglévő szoftver infrastruktúrába való integráció

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.