Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Határérték-kialakítás az interfészek szintjén

Alkalmazás

Az Indian Oil Corporation Limited vállalat 1998-ben alapította meg finomítóját Panipat városában. Ma ez Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb integrált petrolkémiai üzeme. Ez a finomító látja el petrolkémiai termékekkel egész Északnyugat-Indiát. Az üzem kapacitását a közelmúltban egy 41,6 milliárd rúpiás beruházás keretében évi 6 millió tonnáról 12 millió tonnára növelték. A finomítóban belföldi és külföldi nyersolajat egyaránt feldolgoznak. Az üzem 2006 óta paraxilén (PX) és finomított tereftálsav (PTA), a polimerek e fontos alkotóelemeinek finomítására alkalmas egységeknek is otthont ad. A PTA-finomítás egyik melléktermékeként benzol is készül az üzemben.

Cél

A cél, hogy a nyomás- és szintkapcsolókat megbízhatóbb jeladók váltsák fel. Fontos, hogy a meglévő kábeleket és I/O-kártyákat ne kelljen lecserélni.


Megoldás

A KFD2-CRG2-EX1.D távadó tápegység
A KFD2-CRG2-EX1.D távadó tápegység

A Pepperl+Fuchs KFD2-CRG2-EX1.D távadó tápegysége segítségével a szintmérő eszközök és a nyomástávadók analóg bemenetének határértékeit közvetlenül a relékimenetekre lehet továbbítani. Az értékeket ezt követően közvetlenül el lehet juttatni a Triconex PLC-rendszer DI-kártyáira. Az ügyfélnek mindössze annyi a teendője, hogy a Pepperl+Fuchs KFD2-CRG2-EX1.D távadó tápegységére cseréli a meglévő leválasztókat. Megőrizheti a meglévő I/O-kártyáit és kábeleit.


Előnyök

  • A régi terepi eszközöket úgy lehet analógról digitálissá alakítani, hogy közben nem szükséges módosítani a vezérlési oldalt (PLC/DCS kártyák).
  • Az új jeladók kiválóan alkalmasak a meglévő nyomás- és szintkapcsolók módosítására.
  • A vezérlési szinten egy 4–20 mA-es analóg kimenet, valamint két digitális reléérintkezős kimenet áll rendelkezésre. Az analóg kimenet a folyamati értékek közvetlen ellenőrzésére szolgál.
  • A távadó tápegység segítségével szélesebb határérték-tartományokat lehet megadni, mint a régi terepi eszközökkel.
  • A KFD2-CRG2-EX1.D távadó tápegység képes egy másik vezérlőre továbbítani a határértéket, sőt a két relékimenetnek köszönhetően akár két különböző érték megjelenítésére is alkalmas.

Rövid áttekintés

  • A meglévő leválasztók cseréje KFD2-CRG2-EX1.D távadó tápegységekre
  • Régi terepi eszközök analógról digitálissá alakítva
  • Nem szükséges a vezérlési oldal módosítása (PLC/DCS kártyák)
  • Meglévő vezetékek megőrzése

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.