Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Megbízható jelátalakító magas környezeti hőmérsékleten történő használathoz a gumiabroncsgyártás területén

Alkalmazás

A gumigyártás során a természetes gumit hő, valamint kén és egyéb vegyi anyagok használatával kezelik. Ezt az eljárást vulkanizációnak nevezzük. A vulkanizáció a gumiabroncsgyártás folyamán a fröccsöntési fázisban történik. A vulkanizációs nyomás a gumiabroncsgyártás utolsó lépése. A magas hőmérséklet hatására kémiai reakciók mennek végbe, és az ilyen körülmények között alkalmazott nyomás során kialakul a gumiabroncs végleges mintázata és formája. Ez az eljárás 160 °C és 200 °C közötti hőmérséklettel és 24 bar nyomással jár. A nyomás folyamatos ellenőrzése és szabályozása egy helyi gazda számítógéppel és az üzem vezérlőtermével történik, ahol a rendszer a korábbi adatokat tárolja.

Cél

Fontos, hogy a mért nyomásértékek és hőmérsékletek átalakítása és a gazda számítógépre és vezérlőterembe történő továbbítása megbízható legyen. A hőmérséklet mérése ellenállás-hőmérőkkel történik. Az így nyert jelet egy 4 mA – 20 mA közötti tartományba eső jellé kell alakítani. A központi rögzítésű jeladó (ahol az elektronika közvetlenül az ellenállás-hőmérőn található) nem alkalmazható ebben az esetben, mivel az elektronika nem bírja a folyamattal járó magas hőmérsékletet. Rendkívül ellenálló mérőrendszerre van szükség, amely a magas hőmérséklet ellenére is megfelelően működik.


Megoldás

A K-rendszer jelformálói rendkívül ellenállóak a kedvezőtlen környezeti tényezőkkel szemben.
A K-rendszer jelformálói rendkívül ellenállóak a kedvezőtlen környezeti tényezőkkel szemben.

Ebben az esetben egy kapcsolószekrény és jelformálók használata jelenthet megoldást. Különböző K-rendszer jelformálók közül választhat. Az áramhurokról táplált RTD KFD0-TR-1 jelátalakító a központi rögzítésű jeladó helyett is használható. A modul rendkívül robusztus a kedvezőtlen környezeti tényezőkkel szemben, különösen magas környezeti hőmérséklet esetén, ami jelentős előny a versenytársak termékeivel szemben. Normál hőmérő használata esetén a KFD2-UT2-2 univerzális hőátalakító is megfelel. A modul további előnye: Jelosztóként is funkcionál lehetővé téve a hőmérsékletjel kétszeri felhasználását.


Előnyök

A K-rendszer jelformálói rendkívül ellenállóak a kedvezőtlen környezeti tényezőkkel szemben, és magas hőmérsékleten is megfelelően működnek. Rendkívül gazdag termékkínálatunk további modulokat, például határértékképző-erősítőket és jelosztókat is tartalmaz, lehetővé téve az összes kritikus paraméter egyazon rendszer különböző moduljaival történő megfigyelését.


Rövid áttekintés

  • Magas környezeti hőmérsékleten is megbízhatóan működő jelátalakító
  • A K-rendszer termékcsalád széles és rugalmasan kombinálható kínálattal rendelkezik a lehetséges alkalmazások terén

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.