Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Ellenálló HMI-megoldás az automatizált rakodás szolgálatában

Alkalmazás

A rakodóállomásokon átmenő szállítmányokat a lehető leggyorsabban kell feldolgozni. A különböző szoftvermegoldások célja, hogy támogassák a munkafolyamatot, és teljesen automatizált, a szállítási igényeknek megfelelő rakodást tegyenek lehetővé. Egy papírmentes folyamat kialakításával elkerülhető az információveszteség, és lehetővé válik, hogy az adatok valós időben rendelkezésre álljanak és központilag kezelhetők legyenek. Mindez úgy válik elérhetővé, ha az adott helyszín rendelkezik olyan ember-gép interfészekkel (HMI), amelyek elég ellenállók és igazodnak a rakodóállomások különleges feltételeihez. Az ilyen környezetekben ugyanis gyakori a rendkívül magas és alacsony hőmérséklet, valamint az erős napsugárzás. A rakodóállomások továbbá gyakran találhatók veszélyes területek közelében.

Cél

Nagyon fontos, hogy a HMI – különösen a kijelző felszíne – ellenálljon a zord munkakörülmények közt történő mechanikus terhelésnek. A kijelzőnek erős napfényben is jól olvashatónak kell lennie. Az eszköznek széles hőmérsékleti tartományban kell ellenállónak lennie, hogy a legnagyobb hidegben és melegben is jól működjön. Számos helyszínen szükséges továbbá a robbanásvédelem biztosítása.


Megoldás

A VisuNet IND humán-gép interfészt zord környezetben történő ipari használatra tervezték. A készülék –20 °C és +50 °C közötti hőmérsékleten, kültéri viszonyok között is használható. A fényes kijelző közvetlen fényben is jól olvasható. Felszíne edzett üvegből készült, amely erős mechanikai hatásoknak is képes ellenállni. A VisuNet IND ellenáll az ütéseknek és mechanikai rezgéseknek is. Az igényeknek megfelelően RM, PC, KM vagy DM kommunikációs technológia választható hozzá.

Előnyök

A VisuNet IND rendkívül ellenálló, és nehéz környezeti körülmények között is megbízható. Könnyű telepítés és működtetés: az integrált VisuNet RM Shell 5 szoftver segítségével a vékonykliens könnyen telepíthető, megkönnyíti továbbá a rendszer működtetését és a távkarbantartást is. Csak azokat a rendszerfunkciókat működteti, amelyekre ténylegesen szükség van. A kiegészítő VisuNet Control Center pedig lehetővé teszi, hogy a HMI-k konfigurációját és szervizelését az informatikai központ végezze el. A humán-gép interfészek felhasználói igényeik szerint állíthatják be a készüléket: választhatnak az állványszerű kialakítás és a VESA rögzítőrendszer között.


Rövid áttekintés

  • Széles hőmérsékleti tartományban használható
  • Ütés- és rezgésálló
  • Könnyű telepítés és működtetés
  • Könnyen olvasható kijelző erős fényerejű környezetben is
  • Lehetőség az informatikai központ általi konfigurációra és szervizelésre
  • Rugalmas rögzítési lehetőségek

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.