Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Ultrahangos érzékelők a robotfűnyírók tárgyakkal való ütközésének elkerülésére

The Application

Robotic lawn mowers have become a common sight in private yards and public green spaces. They drastically reduce the time and effort required by manual lawn care. Almost all of these robots feature sophisticated sensor technology that enables autonomous navigation of the largely battery-powered mowers.


A cél

Annak érdekében, hogy ne menjenek neki köveknek vagy a gyepen hagyott játékoknak, a robotfűnyíróba megbízható kültéri ütközésészlelő funkciót kell beépíteni, a lehető legzökkenőmentesebben. Ezáltal megelőzhető, hogy a robot vagy az útjában lévő tárgyak megsérüljenek.


A megoldás

A megoldás alapját az UCC4000-50GK-B26-8MOL ultrahangos érzékelők képezik.
A megoldás alapját az UCC4000-50GK-B26-8MOL ultrahangos érzékelők képezik.

Időjárásálló kialakításának köszönhetően az ultrahangos érzékelőtechnológia ideális kültéri alkalmazásokhoz, és megbízható észlelési módszert biztosít. Az alkalmazásban használt érzékelő a robot vezérlőrendszerén keresztül a környezet változó jellemzőihez igazítható, és az egyedi igényekre szabott ház révén belesimul a robotfűnyíró megjelenésébe.


Az előnyök

A robusztus ultrahangos érzékelő megbízhatóan észleli a fűnyíró útjában lévő tárgyakat, anélkül, hogy ebben a fűszálak megzavarnák. Ha a terepviszonyok megkövetelik, a robot vezérlőrendszere módosíthatja az érzékelők érzékenységét. Az egyedi igényekre szabott pattintós mechanizmusnak köszönhetően a gyártó kényelmesen beépítheti az érzékelőt a robotba. Az érzékelő és a jelfeldolgozás minősége megfelel az ipari alkalmazások követelményeinek.


Rövid áttekintés

  • Robusztus és megbízható tárgyészlelés az ütközések elkerülésére
  • Kültéri használatra alkalmas
  • Egyedi igényekre szabott pattintós mechanizmus és ügyfélspecifikus kialakítás a gördülékeny integráció érdekében

amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

A Pepperl+Fuchs különféle letölthető dokumentumokat biztosít Önnek az ultrahangos érzékelőkkel kapcsolatban.

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás