Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Megbízható szintmérés robbanás elleni védelemmel

Alkalmazás

A vegyipar számos olyan folyadékot dolgoz fel, amelyet tartályokban tárol. Ugyanez vonatkozik az olyan területeken használt granulátumokra és ömlesztett anyagokra, mint a műanyag feldolgozás és az élelmiszeripar. A termelés megszakadásának elkerülése és az anyagok feltöltésének következetes megtervezése érdekében a töltési szinteket folyamatosan és pontosan ellenőrizni kell. A termelési és logisztikai folyamatok a folyamatirányítási és eszközkezelési rendszerek által feldolgozott töltöttségiszint-adatok révén gyakran nagymértékben automatizálhatók. A tartályokban lévő folyadékok, gázok és porok gyakran robbanásveszélyesek, ezért körültekintően kell bánni velük.


Cél

A különböző folyadékok és granulátumok töltési szintje a tartály geometriájától függetlenül megbízhatóan, a szükséges pontossággal meghatározható. A méréseket nem befolyásolják a gőzök, a por vagy a szélsőséges hőmérsékletek. A mérőműszer rendelkezik a szükséges robbanásvédelmi tanúsítványokkal. Rendkívül sokoldalúan használható, így az üzem vagy vállalat eszközkezelése egyszerű. A mérési adatok magasabb szintű rendszerekkel feldolgozhatók, így felhasználhatók a termelés és a feltöltés megtervezéséhez.


Megoldás

Az irányított mikrohullámmal történő mérés megbízható és pontos mérési módszer, amely a repülési idő (Time of Flight) elvén alapul. Folyamatosan mérhető vele a töltöttségi szint, amit sem gőzök, sem por nem zavarnak. Még a tartályban lévő berendezések sem befolyásolják a mérést. A Pulscon LTC sorozat eszközei kiemelkedően robusztusak. A -40 és 200 °C közötti hőmérsékleteknek, valamint a -1 és 40 bar közötti folyamatnyomásnak is ellenállnak. Az akár 45 m-esmérési tartománynak köszönhetően rendkívül nagy méretű tartályokhoz is alkalmasak. A mérési adatok HART vagy PROFIBUS PA protokollon keresztül továbbíthatók. Az eszközök ATEX, IECEx, CSA, FM, WHG és SIL 2 tanúsítással rendelkeznek.

Előnyök

A dinamikus és öntanuló, multi-echo követéssel rendelkező kiértékelő algoritmusok biztosítják az adatok megbízható érzékelését. A mérés nem függ a közeg sűrűségétől. A hardver megfelel az IEC 61508 SIL 2 szabványnak, a szoftver pedig eléri a SIL 3 szintet. A HistoROM funkció automatikusan biztonsági mentést készít az adatokról, és lehetővé teszi az elektronika újrakalibrálás nélküli cseréjét. Az üzembe helyezés mindössze hat lépésből áll, amely közvetlenül a készüléken, az intuitív menürendszerű használatával elvégezhető.


Rövid áttekintés

  • Biztonságos mérés sok különböző termékhez, sokféle körülmény között
  • A multi-echo követési technológia alkalmazása révén rendkívül megbízható
  • ATEX, IECEx, CSA, FM, WHG és SIL 2 robbanásvédelemi tanúsítások
  • Problémamentes integráció folyamatvezérlő és eszközkezelő rendszerekbe
  • Intuitív felhasználói felület a felhasználás helyének nyelvén
  • Biztonságos működést igazoló, egyszerű teszt a SIL és WHG tanúsításokhoz
  • HistoROM konfigurációs memória az egyszerű üzembe helyezés, szervizelés és diagnosztika érdekében

amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás