Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Inkrementális forgó jeladók a tengeri szélerőművek fordulatszám-mérésére

Az alkalmazás

A folyamatosan nagyobb szélsebességek lehetővé teszik a tengeri szélerőművek számára, hogy körülbelül kétszer annyi energiát termeljenek, mint a hasonló szárazföldi erőművek. Ezekben mérési és pozicionálási alkalmazások széles skáláját használják, amelyek villamos alkatrészekkel vannak kivitelezve. A szélturbina-generátorok fordulatszámmérése az iparág egyik standard alkalmazása.


A cél

A szélturbinák biztonságos és hatékony működéséhez elengedhetetlen a fordulatszám mérése. A szélsőséges tengeri körülmények miatt azonban az alkatrészeknek megfelelően robusztusaknak és korrózióállóaknak kell lenniük, és szélsőséges hőmérsékleteken is megbízható mérési értékeket kell biztosítaniuk.


A megoldás

Az alkalmazás-specifikus inkrementális forgó jeladók ideális megoldást jelentenek. A speciális bevonat a rozsdamentes acél tokozásokat rendkívül korrózióállóvá teszi, így azok ellenállnak a 620 órás sópermettesztnek is. A használati hőmérséklet-tartomány a -40°C és 70 °C közötti tartományra bővült.

Az előnyök

A speciális burkolat növeli a folyamatok stabilitását, védi a beruházásokat, és megakadályozza a költséges tengeri karbantartási és cseremunkálatokat. Ezenkívül a forgó jeladók speciális szigetelőhüvellyel rendelkeznek, amely megvédi őket a keresztáramoktól, és biztosítja a megfelelő jelminőséget. Az árammeghajtók alkalmazás-specifikus testreszabása kibővíti a tengeri szélerőművek alkalmazásainak körét.


Rövid áttekintés

  • Speciális burkolatbevonat a nagy korrózióállóság érdekében
  • Kibővített használati hőmérséklet-tartomány: -40 °C és 70 °C között
  • A speciális szigetelőhüvelyek védelmet nyújtanak a keresztáramok ellen
  • A testre szabott árammeghajtó kibővíti a lehetséges alkalmazások körét

amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás