Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Címkenyomtató megoldás Zóna 1/21 és Zóna 2/22 alkalmazásokhoz

A 6500-as sorozatú öblítő- és nyomásfokozó rendszer közvetlen nyomtatást tesz lehetővé a robbanásveszélyes területeken

Az alkalmazás

A robbanásveszélyes területeken minőség-ellenőrzési célokra telepített nyomtatókkal kapcsolatos egyik probléma az, hogy hogyan lehet a címkét vagy papírt kivenni a gépből, és eljuttatni azt a gépkezelőhöz. A Zóna 1/Divízió 1 alkalmazásoknál ez igen nehéz és kényelmetlen feladat lehet, ha robbanásbiztos vagy lángálló védelmi eszközöket is használnak a munka során.

A cél

Címkék vagy dokumentumok időben történő nyomtatása működés közben, a nyomtató körüli robbanásveszélyes terület átalakítása vagy módosítása nélkül. A nyomtató legyen kicsi, hogy kis helyet foglaljon el a munkaterületen. Hozzá kell tenni, hogy sok nyomtató egyedi, kifejezetten egy folyamathoz vagy művelethez szabott, így nem cserélhető fel másik nyomtatóval. Az ügyfél meglévő nyomtatóinak Ex nyomtatókká történő átalakításával elkerülhető a munkafolyamat újragondolása, így szükségtelen másik nyomtatót beszerezni.


A megoldás

A 6500 sorozatú öblítő- és nyomásfokozó rendszer oldalnézete
A 6500 sorozatú öblítő- és nyomásfokozó rendszer oldalnézete

A Pepperl+Fuchs új megoldásának köszönhetően számos nyomtatómodell könnyen és biztonságosan elhelyezhető robbanásveszélyes területeken. A legtöbb esetben a nem veszélyes területeken már használt nyomtatómodell újra használható. Az időrabló szoftverbeállítások már a múlté.

A levegővel vagy inert gázzal töltött, légmentesen zárt szekrényben lévő nyomtatókat robbanásmentes zónákba telepítik. Ha a nyomtatóházon belüli nyomás legalább 50 Pa (~0,5 mbar) értékkel nagyobb, mint a környezeti légnyomás, a robbanásveszélyes gáz-levegő keverékek házba történő bejutása hatékonyan megakadályozható. A szekrényajtó bezárása és a tápfeszültség bekapcsolása után a szekrény belsejében nem lehetnek robbanásveszélyes gázok. Ezt egy automatikus „előöblítési” fázis biztosítja, amely levegővel vagy inert gázzal megtisztítja a szekrényt, hogy eltávolítsa az esetlegesen jelen lévő robbanásveszélyes gázokat. A nyomtatóházon belüli beépített Ex p védelmi típusú vezérlő felügyeli és vezérli a túlnyomásos ház minden szükséges funkcióját, és automatikusan csatlakoztatja a tápfeszültséget a nem Ex eszközökhöz.

Műszaki jellemzők

 • Rugalmas házkialakítás ellenőrzőablakkal
 • Kívülre szerelt vezérlők a nyomtató működtetéséhez
 • Különböző felszerelési lehetőségek, pl. asztalra rögzíthető, állványos, görgős stb.
 • Nemzetközi tanúsítványok: ATEX/IECEX Zone 1/21, 2/22, NEC Class/Div. (Kérésre), UKCA (kérésre)
 • Környezeti hőmérséklet-tartomány: 5–40 °C (nyomtatótól függően)
 • Kommunikációs relé (választható)

Az előnyök

A Pepperl+Fuchs maximális működési megbízhatóságot és minimális tisztítási öblítőgáz-fogyasztást garantál a bevált Bebco EPS® márkájú vezérlő és tömítőszelep használatának köszönhetően. A szivárgási sebességet, ami például a ház tömítéseinek, tömszelencéinek stb. öregedése miatt fordulhat elő, az öblítőrendszer automatikus szivárgáskompenzációja kompenzálja. A koncepció a lehető legnagyobb fokú rugalmasságot kínálja a megvalósítás terén: különféle nyomtatómodellek, valamint az ablakok és a kezelőelemek, például az adagoló vagy a nyomtatás megszakítására szolgáló gombok is a sztenderd konfiguráció részét képezik. A kommunikációs interfészek opcionálisan beépíthetők a megoldásba. Ezenkívül a címkedob töltöttségi szintje könnyen ellenőrizhető az ellenőrzőablakon keresztül. A közvetlen nyomtatás így már a robbanásveszélyes területeken is lehetséges, anélkül, hogy ki kellene nyitni a szekrényajtót/fedelet. A modellek világszerte használhatók, és a sztenderd változatok rövid szállítási határidővel kaphatók.


Rövid áttekintés

 • Előre konfigurált ipari nyomtatási megoldások
 • Gyors gyártás, rövid időn belül szállítható
 • Zóna 1 és Zóna 2 területekre tervezve
 • Alkalmas a nagy kihívást jelentő ipari környezetben vagy gyógyszerészeti tisztahelyiségekben való használatra
 • Speciális kialakítás Ex p technológia típusú védelemmel
 • Rozsdamentes acél ház

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.