Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Apró alkatrészek megbízható érzékelése a járműkarosszéria-gyártásban

R201 háromszögelő érzékelő háttérszűréssel és precíz DuraBeam lézertechnológiával

Az alkalmazás

A gépjárműgyártási folyamat során a különböző alkatrészeket szakaszokban építik be a jármű-karosszéria létrehozásakor. Az alkatrészek közé tartoznak a lemezalkatrészek, a szerelvények és a kiegészítő komponensek. A karosszériák egyes gyártóállomások közötti és hegesztő robotcellákba történő szállításához szállítóplatformokat használnak. A hegesztőcellákban a oldalpaneleket polcokra helyezik a kezelőrobot számára, amely leveszi a paneleket a polcról és a karosszériára helyezi őket a hegesztéshez.


A cél

Az oldalfalak egy része külső beszállítóktól származik. Emiatt a polcról való levételkor ellenőrizni kell őket. Ha a rész hibás, azonnal le kell selejtezni a folyamathibák megelőzése érdekében. A lemezalkatrészek minőségi kritériumai gyakran a rendkívül apró alkatrészekre is kiterjednek – például, hogy két csavar megtalálható és helyesen fel van-e szerelve a B- és a C oszlopon. Ha az ellenőrzési folyamat során hiba észlelhető, a kezelőrobot azonnal kilöki az érintett oldalpaneleket egy második polcra.A DuraBeam lézerdióda egy kicsi fénypontot hoz létre, amely még a legkisebb részletek felügyeletére is képes az oldalsó paneleken.

A megoldás

E cél eléréséhez háttérszűréssel ellátott R201 sorozatú háromszögelő érzékelők vannak felhasználva. A DuraBeam lézerdióda egy kicsi és precíz pontot hoz létre, amely még a legkisebb részleteket is megbízhatóan felügyeli az oldalsó paneleken. A tárgyreflexiós érzékelők észlelik a csavarok jelenlétét és megfelelő felhelyezését. A hibás oldalpanelek ezután leselejteződnek, biztosítva a folyamatok zökkenőmentességét.


Az előnyök

R10x és R20x sorozat a maximális teljesítményért.
R10x és R20x sorozat a maximális teljesítményért.

A R201 sorozat DuraBeam lézertechnológiája lehetővé teszi a kis objektumok és részletek megbízható érzékelését, valamint az igen pontos távolságmérést még közelről is. E technológia a LED-sugárzók előnyeit a hagyományos lézerdiódák erősségeivel kombinálja. A közepes méretű R200 és R201 sorozat ideális a nagyobb működési távolságokhoz. A kisebb kialakítású R100, R101 és R103 sorozatok ugyanazokkal az érzékelési módokkal rendelkeznek és épp oly bámulatosan működnek a szűk helyeken történő alkalmazásokban. Ugyanazt a felhasználói felületet használva mindegyik sorozatban egyszerűbbé válik az érzékelő kiválasztása.


Rövid áttekintés

  • A háttérszűrés optimális megbízhatóságot nyújt az érzékelés terén, még visszaverődés, tükröződés és külső fények mellett is.
  • DuraBeam lézertechnológia a hosszú élettartam és a szélesebb működési hőmérséklettartomány érdekében
  • Szabványosított IO-Link csatlakozás a Sensorik4.0® alapjául szolgáló Smart SensorProfile (intelligens érzékelőprofil) segítségével
  • Minden fotoelektromos érzékelési mód öt szabványos házban kapható a maximális rugalmasság és a különböző integrációs lehetőségek érdekében

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

R10x és R20x sorozatú fotoelektromos érzékelők

A felhasználók most először juthatnak fotoelektromos működési elvek és innovatív technológiák felhasználásával készült, összehangolt megoldáscsomagokhoz minden egyes házformában. Fedezze fel az új R10x és R20x sorozatot…