Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Az átlátszó palackok megbízható érzékelése

R201 A tükörreflexiós érzékelők biztosítják a hatékonyságot a nagyteljesítményű palackozógyárakban

Az alkalmazás

Az italgyártó ipar nagy teljesítményű palackozógyáraiban óráként több tízezer palackot töltenek meg. A nagysebességű szállítószalagok végtelen mennyiségű anyag szállítására képesek. Az átlátszó üvegpalackok épp annyira elterjedtek, mint a PET-palackok. A megbízható töltési eljárások és a nagy termelékenység biztosításához a töltőeszközök bemeneti területén hibamentes palacktovábbítási felügyeletre, palackszámlálásra és torlódáskezelésre van szükség.


A cél

A szállítószalag mentén továbbított palackok megbízható érzékelése kulcsfontosságú. A tárgyak átlátszósága csak egy az érzékelők előtt álló kihívások közül. Megbízhatóan el kell nyomniuk a palackok ívelt felszínén jelentkező tükröződést és az egyéb zavaró optikai hatásokat. A hibás kapcsolást és palackszámlálást nagy sebességű üzem esetén is ki kell küszöbölni.


A megoldás

Az R201-sorozatú tükörreflexiós érzékelők rendkívül hatékonyan érzékelik az átlátszó tárgyakat dinamikus folyamatkörülmények mellett. A palacktovábbítás mögött lévő prizmához igazított érzékelő maximális pontossággal érzékeli az átlátszó üveget és a PET-palackokat. Minden egyes palackot érzékel, ezáltal a palackok továbbításakor jelentkező bármilyen hézag megbízhatóan észlelhető.Figyelemreméltó érzékelőképessége és zavarállósága révén az R201 alkalmas a palackozógyárakban történő felhasználásra.

Az előnyök

Az R201 tükörreflexiós érzékelő nagy érzékelési tartományok esetén is kiváló érzékelést és zavarállóságot kínál az átlátszó tárgyak érzékelése és számlálása során. Ugyanez az R200 és a helykímélő R100, R101 és R103 sorozat tükörreflexiós érzékelőire is igaz. A maximális hatékonyság és megbízhatóság érdekében mérettől függetlenül mindegyik sorozat ugyanazokat az érzékelési módokat, sztenderd konfigurációkat és felhasználói felületet nyújtja.


Az R201 rövid áttekintése

  • R201 tükörreflexiós érzékelő prizmával az átlátszó tárgyak interferenciamentes érzékeléséhez
  • Üvegpalackok megbízható érzékelése és számlálása
  • IO-Link Smart Sensor profillal az egyszerű konfiguráció, diagnosztika és karbantartás érdekében
  • Minden fotoelektromos érzékelési mód öt szabványos házban kapható a maximális rugalmasság és a különböző integrációs lehetőségek érdekében

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

R10x és R20x sorozatú fotoelektromos érzékelők

A felhasználók most először juthatnak fotoelektromos működési elvek és innovatív technológiák felhasználásával készült, összehangolt megoldáscsomagokhoz minden egyes házformában. Fedezze fel az új R10x és R20x sorozatot…