Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Kupakadagolás nagy teljesítményű palackozógyárakban

R201 A tárgyreflexiós opto érzékelők több kapcsolási ponttal gondoskodnak a folyamatok megbízhatóságáról

Az alkalmazás

A csomagolástechnikai iparban használt érzékelőkkel szemben a gyorsaság, a pontosság és a megbízhatóság alapvető követelmények. A nagy teljesítményű palackozógyárakban például nem ritka, hogy óránként több tízezer palackot töltenek meg. Ennek megfelelően az automatikus kupakadagolás ciklusrátája is magas, emellett a palackokat a megtöltés után azonnal le kell zárni. A kupakok szállítása egy válogató segítségével történik, amely kiválogatja a kupakokat az adagolótölcsérből, majd sorba állítva a kupakoló tetejébe továbbítja azokat.

 


A cél

A kupakadagolásban fellépő problémák olyan folyamathibákat okozhatnak, amelyek ronthatják a nagy teljesítményű palackozógyárak rendelkezésre állását és költséghatékonyságát. Emiatt a kupakokat a kupakadagolás teljes automatizált folyamata alatt felügyelni kell arra nézve, hogy megvannak-e, jó irányba néznek és sértetlenek-e.  A legmagasabb adagolási sebesség mellett is maximális pontosságra van szükség az anyagadagolási területen fellépő hibák megbízható érzékeléséhez és jelentéséhez, még mielőtt a kupakok bekerülnének a kupakolóba.

 


A megoldás

Az R201-sorozatú tárgyreflexiós opto érzékelők optimalizálják a folyamatok megbízhatóságát a kupakadagolásban. A közeli tartományban is ultraprecíz Multi Pixel technológiát (MPT) alkalmazó érzékelők a legkisebb adagolási hibákat is érzékelik, így például a rossz helyzetű vagy sérült üvegkupakokat. Így a helytelen kupakadagolás megbízhatóan kiküszöbölhető, és zavarmentes, nagy sebességű kupakolás biztosítható.Az R201 háromszögeléses mérésével és Multi Pixel technológiájával garantálja a folyamatok megbízhatóságát

Az előnyök

A Multi Pixel technológiával (MPT) végzett háromszögeléses mérés által drámaian megnövelhető a folyamatok megbízhatósága. Kiemelkedően megbízható érzékelés válik lehetővé még közeli tartományokban is. Az R201-sorozatú tárgyreflexiós opto érzékelők emellett több kapcsolási pontot kínálnak, egyidejűleg több különböző szállítási terv felügyeletét lehetővé téve ugyanazzal az érzékelővel.
Kevesebb komplikáció, fokozott rugalmasság és jobb kezelhetőség: Az egy közös, jövőorientált termékarchitektúrán alapuló közepes méretű R200 és R201 sorozat, valamint a kisebb R100, R101 és R103 sorozat is ugyanazokat az érzékelési módokat és felhasználói felületet nyújtja.


Rövid áttekintés

  • MPT távolságmérés a zavarmentes távolságméréshez még közelről is
  • Mérő érzékelő több kapcsolási ponttal 
  • IO-Link Smart Sensor profillal az egyszerű konfiguráció, diagnosztika és karbantartás érdekében 
  • Minden fotoelektromos érzékelési mód öt szabványos házban kapható a maximális rugalmasság és a különböző integrációs lehetőségek érdekében 
  • Zavartalan folyamatok

 


e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

R10x és R20x sorozatú fotoelektromos érzékelők

A felhasználók most először juthatnak fotoelektromos működési elvek és innovatív technológiák felhasználásával készült, összehangolt megoldáscsomagokhoz minden egyes házformában. Fedezze fel az új R10x és R20x sorozatot…