Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Az átlátszó PET-fóliák megbízható érzékelése a palackozógyárakban

A polarizációs szűrővel ellátott R201 tükörreflexiós érzékelők megbízható védelmet nyújtanak

Az alkalmazás

A fotoelektromos érzékelőket többféle bonyolult feladathoz használják a csomagolórendszerekben. Erre példa a nagy teljesítményű palackozógyárakban történő alkalmazás, ahol óránként több tízezer palack feltöltését és lezárását végzik. Ezt követi a másodlagos csomagolás, melynek során meghatározott számú palackot helyeznek egy tárolóba a kiskereskedelmi értékesítéshez – vagyis hat palackot összecsomagolnak hőre zsugorodó PET-fóliával.


A cél

A műszaki kihívást az átlátszó fólia zsugorítóegységbe történő zavartalan adagolása jelenti. Ha például a fólia szakadását későn észlelik, és a palackozógyár nagy átfutási sebességgel működik, az nagy számú hibásan összecsomagolt palackot eredményezhet. Ezek a hibás tárolók később széteshetnek a szállítás során vagy a kiskereskedelmi egység polcán. Ebből is látszik, mennyire fontos, hogy az érzékelők megbízhatóan kezeljék az átlátszó anyagokat.


A megoldás

A depolarizációs hatás jelentősen javítja az érzékelés megbízhatóságát.
A depolarizációs hatás jelentősen javítja az érzékelés megbízhatóságát.

A Pepperl+Fuchs kifejlesztett egy rendkívül megbízható eljárást az átlátszó objektumok érzékelésére. Az érzékelőrendszer egy R201 sorozatú tükörreflexiós érzékelőből, valamint egy integrált körkörös polarizációs szűrővel ellátott prizmából áll. A rendszer a depolarizációs hatást alkalmazza, amely a kibocsátott fény fólián történő áthatolásakor jön létre, és jelentősen növeli az érzékelés megbízhatóságát. Ez biztosítja a kifeszített fólia jelenlétének megbízható érzékelését a zsugorítóegységbe történő belépéskor – ezáltal csökkentve a hibás csomagolás kockázatát.


Az előnyök

Az R201 sorozatú tükörreflexiós érzékelők és a körkörös polarizációs szűrővel ellátott prizmák kombinációja lehetővé teszi az átlátszó és a fényvisszaverő objektumok érzékelését. A működés során az optikai rendszer teljesítménycsökkenés nélkül funkcionál, a lehető legjobb működési távolságokat és működési tartalékot biztosítva. Az átlátszó objektumok érzékelésének eljárása elérhető az R200 sorozatban és a közepes méretű R201 sorozatban a nagyobb működési távolságokhoz, valamint az R100, R101 és R103 sorozatban a szűkös helyeken történő alkalmazásokhoz. Így sokkal egyszerűbb kiválasztani a megfelelő érzékelőt. Emellett mind az öt sorozat ugyanazokat az érzékelési módokat és ugyanazt a felhasználói felületet kínálja.


Rövid áttekintés

  • Az érzékelőrendszer egy tükörreflexiós érzékelőből, valamint egy körkörös polarizációs szűrővel ellátott prizmából áll
  • Átlátszó objektumok megbízható érzékelése
  • Sensorik4.0® megoldások IO-Link és Smart Sensor profillal
  • Zavartalan folyamatok
  • Minden fotoelektromos érzékelési mód öt szabványos házban kapható a maximális rugalmasság és a különböző integrációs lehetőségek érdekében

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

R10x és R20x sorozatú fotoelektromos érzékelők

A felhasználók most először juthatnak fotoelektromos működési elvek és innovatív technológiák felhasználásával készült, összehangolt megoldáscsomagokhoz minden egyes házformában. Fedezze fel az új R10x és R20x sorozatot…