Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

A törött raklapok pontos érzékelése a magaspolcos raktárakban

Az R2000 Detection 2-D LiDAR érzékelő a raklapok legkisebb sérüléseit is észleli

Az alkalmazás

A megbízható tároló- és szállítótechnológia elengedhetetlen az anyagok hatékony és problémamentes továbbításához logisztikai központokban, raktárakban és reptereken. Az árukat gyorsan és megbízhatóan el kell juttatni a célhelyükre. A magaspolcos raktárakban az árukat rakodódaruk használatával raklapokon szállítják. A tárolás és felvétel során a raklapok megsérülhetnek. Ha a raklap eltörik, a törött részek beakadhatnak, vagy az egész raklap beomolhat. A problémamentes folyamatokhoz a raklapok sérüléseinekmegbízható érzékelése szükséges.


A cél

Mikor a raklapot leveszik a polcról, a rakodódaru villája a raklap alá áll. Ha a raklap törött, a kiálló részek miatt ütközésre kerülhet sor. A raklap megbillenhet, és egyes részei leeshetnek. A további károk elkerülése érdekében elengedhetetlen, hogy minden hiba megbízhatóan érzékelve legyen.


A megoldás


A rakodódaru villája alá egy R2000 Detection 2-D LiDAR érzékelő van felszerelve. Közvetlenül a raklapalap alatti területet vizsgálja meg. Ha az érzékelő észlel egy objektumot, ezt az információt továbbítja a PLC-be, így a folyamat megszakítható, és a sérült raklap kicserélhető. Ezzel megelőzhetők a további anyagkárosodások vagy személyi sérülések. 


Az előnyök

A stabil szkennelési tengely és az akár 0,071 fokos szögfelbontás révén az R2000 akár 1 mm-es objektumokat is észlelni tud. Az így létrejövő vizsgálati mező közvetlenül a raklaptalp alatt kezdődik, így az érzékelő a legkisebb objektumokat is megbízhatóan észleli. A beállításegyszerű. A felhasználóbarát PACTware szoftverrel a négy felhasználó által konfigurálható érzékelési mező percek alatt beállítható.


R2000 Detection 2-D LiDAR érzékelő — Rövid áttekintés

  • A stabil szkennelési tengely biztosítja a vizsgált felület pontos ellenőrzését 
  • A piacon legmagasabb, 0,071 -os szögfelbontásával ez a digitális I/O szkenner a legkisebb objektumok érzékelését is lehetővé teszi 
  • 360°-os mérés a teljes látószögért 
  • Könnyű kezelés – a négy felhasználó által konfigurálható érzékelési mező néhány lépésben a kimenetekhez kapcsolható 
  • Az infravörös lézerrel felszerelt változat akár 30 m-es tartományt kínál

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.