Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Helytakarékos bővítés meglévő üzemek számára

Akár szűk helyekhez is ideális, vékony LB/FB távoli I/O rendszer

Az alkalmazás

Számos oka lehet annak, hogy a meglévő üzemeket további mérőpontokkal szereljék fel, így például a termelés bővítése, a folyamat-ellenőrzés és a minőség-ellenőrzés optimalizálása, a környezetvédelmi intézkedések és az új törvényi követelmények. A moduláris távoli I/O rendszerek a folyamatadatok átvitelére használatosak, különösen a robbanásveszélyes területekről származó adatokéra. Digitális kapcsolaton keresztül kapcsolják össze az érzékelőket és az aktuátorokat a vezérlőrendszerrel. A jeladók korszerűsítése vagy utószerelése esetén azonban a rendelkezésre álló terület gyakran korlátozó tényező.


A cél

Ha további érzékelőkre van szükség, a megfelelő terepi eszközöket kell felszerelni. Az üzem bővítésekor még akkor sem szükséges az üzem felépítésének módosítása, ha kevés hely áll rendelkezésre. Lehetővé kell tenni további összetevők integrálását a meglévő architektúrába. Kerülni kell az új kábeltálcák hozzáadását. A másik cél a meglévő analóg érzékelők és aktuátorok további adatainakdigitális kommunikáción keresztül történő rögzítése.


A megoldás

A Pepperl+Fuchs LB/FB távoli I/O rendszereia piacon elérhető legvékonyabb modulokból állnak, amelyek minimális helyigénnyel teszik lehetővé további érzékelők és aktuátorok rendszerekbe történő integrálását. Elősegítik, hogy az analóg terepi eszközök kompatibilisek legyenek a digitális kommunikációval, így a kezelők a digitális kommunikáció minden előnyét élvezhetik. A meglévő kábelek továbbra is használhatók.

Az LB/FB távoli I/O rendszerek moduláris felépítésűek, és az érzékelők közvetlen közelébe telepíthetők, még a Zóna 1 és 2 területeken is. A rendszerek egy hátlapból, tápegységből
, I/O modulokból és egy kommunikációs modulból állnak. Az LB távoli I/O rendszernem robbanásveszélyes területeken és Zóna 2/Div. 2 területeken használható. Az FB távoli I/O rendszer a Zóna 1 területekhez elérhető.


Műszaki jellemzők

 • A moduláris felépítés, a jelkeverék és a buszkapcsolat szabadon választható és kombinálható
 • I/O modulok legnagyobb választéka minden alkalmazáshoz
 • Rendszerenként akár 80 analóg vagy 184 digitális csatorna
 • A tápegység és a kommunikációs egység redundanciája kiválasztható
 • Vészleállás a SIL besorolású DO és AO modulok esetében
 • Szabadon választható sorkapocs-technológia (csavaros vagy rugós sorkapocs)
 • Folyamatos, nagy teljesítményű HART kommunikáció
 • Globális Ex-jóváhagyások (ATEX, IECEx, UL, INMETRO, EAC)


Üzembővítés – Helytakarékos és kevesebb munkával járó telepítés

Az előnyök

A Pepperl+Fuchs távoli I/O rendszerek a a lehető legtöbb jelet teszik lehetővé kapcsolószekrényenként. A kábelezés és az elosztás egyszerű, a kapcsolószekrény pedig minimális helyet igényel. Mivel ezek az eszközök a helyszínen kerülnek felszerelésre, nincs szükségelosztószekrényekre. A Pepperl+Fuchs teljes körű, telepítésre kész megoldásokat kínál (pl. elővezetékezést), amelyek kérésre le is tesztelhetők a kiszállítás előtt.


Rövid áttekintés

 • Üzembővítés a korlátozott hely ellenére
 • További összetevők integrálása a meglévő architektúrába
 • Műszerek közelébe történő szerelés
 • A meglévő kábelek további használata
 • Minimális költségek és telepítési munka
 • Különösen alkalmas robbanásveszélyes területekhez

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.