Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Pozicionáló rendszer (WCS) a galvanizáló üzemekben való abszolút pozicionáláshoz

Pozícióérzékelés szélsőséges környezetekben a WCS Outdoor segítségével

Az alkalmazás

A galvanizáló üzemekben a munkadarabok (például autóalkatrészek vagy nyomtatott áramköri lapok) egy rendkívül energiahatékony eljárással elektrolitbevonatot kapnak. A folyamat célja a fémfelületek korrózióállóságának növelése, az elektromos érintkezők vezetőképességének javítása, valamint a láthatóan kiváló minőségű felület kialakítása. A galvanizálás során a bevonattípushoz igazított automatikus program több immerziós fürdőbe küldi a munkadarabokat. A szállítóegységek automatikusan szállítják a munkadarabokat az immerziós fürdőkbe, amelyek gyakran rendkívül agresszív vegyületeket tartalmaznak. Ezekben a fürdőkben a hőmérséklet rendkívül magas lehet, a környezeti levegő pedig gyakran telítődik az oldatokból származó gőzökkel.


A cél

A galvanizáló üzem zökkenőmentes munkafolyamatának biztosítása érdekében a bevonandó munkadarabokat a megfelelő sorrendben kell az immerziós fürdőkbe meríteni. Ez a folyamat a termékek, szállítóberendezések és galvanizáló állványok megbízható pozicionálását teszi szükségessé még akkor is, ha a pályákon bonyolult és íves utak, emelkedők, lejtők és megszakítások találhatók. A szélsőséges környezet miatt a pozicionáló rendszernek vegyszerállónak és rendkívül strapabírónak kell lennie.


A megoldás


Az évek során jól bevált WCS abszolút pozicionáló rendszer – amely egy olvasófejből és kódszalagból áll – megfelelő jellemzőkkel bír a feladat elvégzéséhez. A WCS Outdoor változat olvasófejét és kódszalagját kifejezetten szélsőséges környezeti körülmények közötti használatra fejlesztették ki; ellenállnak a galvanizáló üzemekre jellemző agresszív anyagoknak. A kódolt kivágások érzékelése alapján működő mérési elv maximális szennyeződésekkel szembeni ellenállást biztosít, ami egyúttal biztonságos működést jelent. Az olvasófej érintkezés és kopás nélkül végigpásztázza a kódsínt, így a megoldás teljesen karbantartásmentes lesz. Emellett a speciális bevonattal rendelkező műanyag kódszalag szükség szerint ívelt utak, emelkedők, lejtők, megszakítások és váltók kialakítását is lehetővé teszi.


Műszaki jellemzők

  • Ütés-, por- és vízsugárálló kültéri védőburkolat szélsőséges körülményekhez
  • A 180°-ban elfordítható kijelzőn a pozícióértékek és a készülék diagnosztikai adatai látható
  • Abszolút pontosság 0,8 mm-ig, referenciapontok nélkül
  • A műanyag sín savakkal, lúgokkal és agresszív gázokkal szemben ellenálló
  • Beépített interfészek és interfészmodulok széles választéka áll rendelkezésre
  • ±0,40 mm-es felbontás (1250 poz./m)

Az előnyök

A WCS Outdoor változat rendkívül robusztus olvasófeje olyan szélsőséges környezetekben is használhatók, ahol más pozicionáló rendszerek elérnék teljesítményhatáraikat. Az áttetsző ház és az akár IP69 szintű védelem kiváló ellenálló képességet biztosít a szennyeződésekkel, valamint az agresszív anyagokkal, például savakkal és lúgokkal szemben. Az elektromos interfészek széles köre minden üzemben megkönnyíti a beépítést. Az alumínium profil rögzítőrendszerként szolgál, amely a kódsín teljes hosszát rögzíti, és különösen alkalmas a túlnyúló berendezések telepítésére.


Rövid áttekintés

  • A moduláris abszolút pozicionáló rendszer olvasófejből, kódsínből és rögzítőrendszerből áll
  • IP69 védelemmel ellátott védőburkolat az agresszív anyagokkal szembeni ellenálló képesség érdekében
  • Vegyszerálló, kopásálló, poliészter rétegelt kódsín
  • Pontos pozícióadatok az ívelt utak, emelkedők, lejtők, megszakítások és váltók ellenére is

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.