Serviceline
Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

A Pepperl+Fuchs története

A folyamatos fejlődés, az innovációnak és a szoros ügyfélkapcsolatoknak köszönhető

Az egész 1945-ben egy kicsi rádiójavító műhellyel kezdődött
Az egész 1945-ben egy kicsi rádiójavító műhellyel kezdődött

A Pepperl+Fuchs vállalatot 1945-ben Walter Pepperl és Ludwig Fuchs egy rádiójavító műhelyként alapította. 1948-ra a Pepperl+Fuchs több elektronikai termék gyártásába is belekezdett. Éllovasa volt 1958-ban az első közelítéskapcsoló kifejlesztésének, valamint az első, gyújtószikramentes vezérlőáramkörrel ellátott tranzisztoros erősítőnek.

A szerény kezdetektől folyamatos fejlődés révén váltunk az érzékeléstechnológiai, gyújtószikramentes és robbanásvédelmi termékek vezető gyártójává. Büszkék vagyunk vállalatunkra, örökségünkre, folyamatos eredményeinkre, innovációinkra, valamint az ügyfeleinkkel kiépített szoros kapcsolatokra. Tartson velünk egy múltidéző utazásra, és idézzük fel együtt vállalatunk izgalmas történetének legfontosabb eseményeit.


 

1945 Novemberben a rádiótechnikus Walter Pepperl és a bankár Ludwig Fuchs Mannheim Sandhofen kerületében rádiójavító műhelyt nyit. Az alapítók már igen korán elkezdik a transzformátorok gyártását. A Pepperl+Fuchs a rákövetkező években a mannheimi gyárak fő beszállítójává válik.
1955 A vállalat eladja rádiójavító műhelyét és 40 alkalmazottjával egy új épületbe költözik.
1959 Kifejlesztésre kerül az első közelítéskapcsoló. Ez az első lépés az elektronikai iparág felé.
1964 A Pepperl+Fuchs első részvétele kiállítóként egy komoly ipari kiállításon (Achema, Frankfurt).
1968 Az első megjelenés HMI Hannover Messe kiállításon.
1971 A sandhofeni épület túl zsúfolttá válik – ideje, hogy a Pepperl+Fuchs ismét költözzön. Egy 10 000 négyzetméteres modern gyárépületet épül Mannheim Schönau kerületében, mint a vállalat új székhelye. Megszűnik a transzformátorok gyártása.
1973 Angliában megalakul az első külföldi kereskedelmi képviselet. 1980-tól itt gyártják az angliai piacra szánt speciális egységeket.
1976 A vállalati forma OHG-ról (közkereseti társaság) GmbH (korlátolt felelősségű társaság) + Co. KG-ra (betéti társaság) változik.
1977 A gyár területét a duplájára bővítik, amely során figyelembe veszik a mozgáskorlátozottak különleges igényeit is.
1979 Szingapúrban megalakul a cég első nem európai gyártó vállalata, hogy betörhessenek az ázsiai piacra és versenyképesek maradhassanak Európában. Ez az első lépés a globalizáció irányába.
1988 Ludwig Fuchs fia, Michael Fuchs és Walter Pepperl veje, Claus Michael átveszik a vállalat irányítását. A vállalati forma GmbH-ra (zártkörűen működő részvénytársaság) változik.
1990 A Mannheim Schönau kerületében található székhelyet ismét kibővítik.
1991 Létrejönnek a GYÁRAUTOMATIZÁLÁSI és FOLYAMATAUTOMATIZÁLÁSI részlegek.
1991 A Pepperl+Fuchs felvásárolja a mannheimi RUF vállalatot, így termékpalettáját kiegészíti a szintszabályozással.
1993 A vállalat első alkalommal szerzi meg a DIN EN ISO 9001-es tanúsítást.
1994 A Pepperl+Fuchs Systems GmbH-t eladják a Honeywell vállalatnak, és ezzel megszűnik a fail-safe vezérlők gyártása, hogy a fő tevékenységekre fókuszálhassanak.
1996 A Pepperl+Fuchs felvásárolja a tuttlingeni Hohner vállalatot, és termékpalettáját a forgó jeladókkal bővíti.
1997 A műanyag és fém alkatrészek beszállítása céljából Magyarországon megalapítják a PLAMET Kft-t.
2000 A termékkínálat tovább bővül, a piaci helyzet megerősítése érdekében felvásárolják a berlini Visolux GmbH-t (automatizáláshoz használt optoelektronikai alkatrészek), valamint az amerikai piac jobb kiszolgálása érdekében a Honeywell/USA mikrokapcsolókkal, közelítésérzékelőkkel és fotokapcsolókkal foglalkozó részlegeit. Az olaszországi Elcon Instruments beolvasztása új stratégiai irányt ad a folyamatautomatizálási részleg számára.
2000 Az indonéziai Bintanban megkezdődik a gyártás.
2003 Felvásárlásra kerülnek az amerikai Bebco Industries EPS túlnyomásos védelmi rendszerei.
2004 Az Omnitron AG felvásárlásával a vállalat szert tesz az új adatmátrix-kód olvasók termékcsaládjára, valamint hozzájut a pozicionáló rendszerekhez.
2005 Az Extec Oesterle GmbH HMI rendszereivel együtt kibővül a folyamatautomatizálási részleg üzleti területe.
2006 A Cooper Crouse-Hinds GmbH gyújtószikramentes üzletágának és az OJ Electronics SAS (elválasztó riasztórendszerek) üzletágának felvásárlásával tovább bővül a folyamatautomatizálási termékcsalád. Felvásárlásra kerül a VMT Vision Machine Technic Bildverarbeitungssysteme GmbH és beolvad a gyárautomatizálási részlegbe.
2007 Áprilisban megkezdődik az új irodaépület építése.
2008 A Pepperl+Fuchs megünnepli a „közelítéskapcsoló 50. születésnapját”. 2008 májusában 175 alkalmazott költözik át az új, modern, kb. 240 dolgozót befogadni képes, 4 emeletes, több mint 7000 négyzetméteres épületbe.
2010 A Pepperl+Fuchs megvásárolja a Siemens közelítésérzékelő üzletágát. Ezzel kibővíti az induktív közelítésérzékelők és fotoelektromos érzékelők termékválasztékát, valamint megerősíti pozícióját a gyárautomatizálás ultrahangosérzékelő-technológia területén.
2012 Mannheimben felavatják az EDC-t (Európai Elosztóközpont).
2012 A Pepperl+Fuchs felvásárolja az ausztráliai Melbourne-i székhelyű GOVAN Industries-t.
2013 A Pepperl+Fuchs felvásárolja a Sensonor Oy finnországi disztribúciós partnert.
2014 Világszinten elindulnak a műszaki tervezési központok. Ezekben személyre szabott robbanásvédelmi megoldásokat fejlesztenek és telepítésre készen kerülnek kiszállításra.
2015 A vállalat irányítását átveszi az új generáció, Monika Müller-Michael és Michael Fuchs Jr.
2015 Felvásárlásra kerül az indai Chennai-i székhelyű Petroleum Safety Products Ind. és az ohiói Twinsburgben található MACtek Corporation.
2015 Új elosztóközpont nyílik Dél-Afrikában.
2016 Szingapúrban hivatalosan is felavatják a globális elosztóközpontot. Az Ázsiában gyártott összes terméket itt raktározzák és innen szállítják ki a világ különböző pontjaira.
2017 Az ecom instruments felvásárlásával a Pepperl+Fuchs mobilmegoldásokkal egészíti ki robbanásvédelmi termékpalettáját és szaktudását.
2019 Napjainkban a Pepperl+Fuchs körülbelül 6200 alkalmazottat foglalkoztat Németországban, az Egyesült Államokban, Szingapúrban, Magyarországon, Indiában, Indonéziában, Vietnámban és a Cseh Köztársaságban. Több mint 80 leányvállalatával a globális automatizálási piac elektronikai érzékelőket és alkatrészeket fejlesztő és gyártó részének vezető szereplője.

 


amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.