Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

A Pepperl+Fuchs története

A folyamatos fejlődés, az innovációnak és a szoros ügyfélkapcsolatoknak köszönhető

Az egész 1945-ben egy kicsi rádiójavító műhellyel kezdődött
Az egész 1945-ben egy kicsi rádiójavító műhellyel kezdődött

A Pepperl+Fuchs vállalatot 1945-ben Walter Pepperl és Ludwig Fuchs egy rádiójavító műhelyként alapította. 1948-ra a Pepperl+Fuchs több elektronikai termék gyártásába is belekezdett. Éllovasa volt 1958-ban az első közelítéskapcsoló kifejlesztésének, valamint az első, gyújtószikramentes vezérlőáramkörrel ellátott tranzisztoros erősítőnek.

A szerény kezdetektől folyamatos fejlődés révén váltunk az érzékeléstechnológiai, gyújtószikramentes és robbanásvédelmi termékek vezető gyártójává. Büszkék vagyunk vállalatunkra, örökségünkre, folyamatos eredményeinkre, innovációinkra, valamint az ügyfeleinkkel kiépített szoros kapcsolatokra. Tartson velünk egy múltidéző utazásra, és idézzük fel együtt vállalatunk izgalmas történetének legfontosabb eseményeit.


 

1945Novemberben a rádiótechnikus Walter Pepperl és a bankár Ludwig Fuchs Mannheim Sandhofen kerületében rádiójavító műhelyt nyit. Az alapítók már igen korán elkezdik a transzformátorok gyártását. A Pepperl+Fuchs a rákövetkező években a mannheimi gyárak fő beszállítójává válik.
1955A vállalat eladja rádiójavító műhelyét és 40 alkalmazottjával egy új épületbe költözik.
1959Kifejlesztésre kerül az első közelítéskapcsoló. Ez az első lépés az elektronikai iparág felé.
1964A Pepperl+Fuchs első részvétele kiállítóként egy komoly ipari kiállításon (Achema, Frankfurt).
1968Az első megjelenés HMI Hannover Messe kiállításon.
1971A sandhofeni épület túl zsúfolttá válik – ideje, hogy a Pepperl+Fuchs ismét költözzön. Egy 10 000 négyzetméteres modern gyárépületet épül Mannheim Schönau kerületében, mint a vállalat új székhelye. Megszűnik a transzformátorok gyártása.
1973Angliában megalakul az első külföldi kereskedelmi képviselet. 1980-tól itt gyártják az angliai piacra szánt speciális egységeket.
1976A vállalati forma OHG-ról (közkereseti társaság) GmbH (korlátolt felelősségű társaság) + Co. KG-ra (betéti társaság) változik.
1977A gyár területét a duplájára bővítik, amely során figyelembe veszik a mozgáskorlátozottak különleges igényeit is.
1979Szingapúrban megalakul a cég első nem európai gyártó vállalata, hogy betörhessenek az ázsiai piacra és versenyképesek maradhassanak Európában. Ez az első lépés a globalizáció irányába.
1988Ludwig Fuchs fia, Michael Fuchs és Walter Pepperl veje, Claus Michael átveszik a vállalat irányítását. A vállalati forma GmbH-ra (zártkörűen működő részvénytársaság) változik.
1990A Mannheim Schönau kerületében található székhelyet ismét kibővítik.
1991Létrejönnek a GYÁRAUTOMATIZÁLÁSI és FOLYAMATAUTOMATIZÁLÁSI részlegek.
1991A Pepperl+Fuchs felvásárolja a mannheimi RUF vállalatot, így termékpalettáját kiegészíti a szintszabályozással.
1993A vállalat első alkalommal szerzi meg a DIN EN ISO 9001-es tanúsítást.
1994A Pepperl+Fuchs Systems GmbH-t eladják a Honeywell vállalatnak, és ezzel megszűnik a fail-safe vezérlők gyártása, hogy a fő tevékenységekre fókuszálhassanak.
1996A Pepperl+Fuchs felvásárolja a tuttlingeni Hohner vállalatot, és termékpalettáját a forgó jeladókkal bővíti.
1997A műanyag és fém alkatrészek beszállítása céljából Magyarországon megalapítják a PLAMET Kft-t.
2000A termékkínálat tovább bővül, a piaci helyzet megerősítése érdekében felvásárolják a berlini Visolux GmbH-t (automatizáláshoz használt optoelektronikai alkatrészek), valamint az amerikai piac jobb kiszolgálása érdekében a Honeywell/USA mikrokapcsolókkal, közelítésérzékelőkkel és fotokapcsolókkal foglalkozó részlegeit. Az olaszországi Elcon Instruments beolvasztása új stratégiai irányt ad a folyamatautomatizálási részleg számára.
2000Az indonéziai Bintanban megkezdődik a gyártás.
2003Felvásárlásra kerülnek az amerikai Bebco Industries EPS túlnyomásos védelmi rendszerei.
2004Az Omnitron AG felvásárlásával a vállalat szert tesz az új adatmátrix-kód olvasók termékcsaládjára, valamint hozzájut a pozicionáló rendszerekhez.
2005Az Extec Oesterle GmbH HMI rendszereivel együtt kibővül a folyamatautomatizálási részleg üzleti területe.
2006A Cooper Crouse-Hinds GmbH gyújtószikramentes üzletágának és az OJ Electronics SAS (elválasztó riasztórendszerek) üzletágának felvásárlásával tovább bővül a folyamatautomatizálási termékcsalád. Felvásárlásra kerül a VMT Vision Machine Technic Bildverarbeitungssysteme GmbH és beolvad a gyártásautomatizálási részlegbe.
2007Áprilisban megkezdődik az új irodaépület építése.
2008A Pepperl+Fuchs megünnepli a „közelítéskapcsoló 50. születésnapját”. 2008 májusában 175 alkalmazott költözik át az új, modern, kb. 240 dolgozót befogadni képes, 4 emeletes, több mint 7000 négyzetméteres épületbe.
2010A Pepperl+Fuchs megvásárolja a Siemens közelítésérzékelő üzletágát. Ezzel kibővíti az induktív közelítésérzékelők és fotoelektromos érzékelők termékválasztékát, valamint megerősíti pozícióját a gyártásautomatizálás ultrahangosérzékelő-technológia területén.
2012Mannheimben felavatják az EDC-t (Európai Elosztóközpont).
2012A Pepperl+Fuchs felvásárolja az ausztráliai Melbourne-i székhelyű GOVAN Industries-t.
2013A Pepperl+Fuchs felvásárolja a Sensonor Oy finnországi disztribúciós partnert.
2014Világszinten elindulnak a műszaki tervezési központok. Ezekben személyre szabott robbanásvédelmi megoldásokat fejlesztenek és telepítésre készen kerülnek kiszállításra.
2015A vállalat irányítását átveszi az új generáció, Monika Müller-Michael és Michael Fuchs Jr.
2015Felvásárlásra kerül az indai Chennai-i székhelyű Petroleum Safety Products Ind. és az ohiói Twinsburgben található MACtek Corporation.
2015Új elosztóközpont nyílik Dél-Afrikában.
2016Szingapúrban hivatalosan is felavatják a globális elosztóközpontot. Az Ázsiában gyártott összes terméket itt raktározzák és innen szállítják ki a világ különböző pontjaira.
2017Az ecom instruments felvásárlásával a Pepperl+Fuchs mobilmegoldásokkal egészíti ki robbanásvédelmi termékpalettáját és szaktudását.
2019A Pepperl+Fuchs jogi formája részvénytársasággá (AG) változik. Ez az első lépés afelé, hogy a Pepperl+Fuchs 2020-ig fokozatosan Európai Vállalattá (Societas Europaea) alakuljon át.
2020A Pepperl+Fuchs jogi formája Európai vállalattá (Societas Europaea) változik.
2022Napjainkban a Pepperl+Fuchs körülbelül 6600 alkalmazottat foglalkoztat Németországban, az Egyesült Államokban, Szingapúrban, Magyarországon, Indiában, Indonéziában, Vietnámban és a Cseh Köztársaságban. Több mint 80 leányvállalatával a globális automatizálási piac elektronikai érzékelőket és alkatrészeket fejlesztő és gyártó részének vezető szereplője.

 


amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

View press releases

In our press release section you will find an overview of top articles and product news prepared and avaible to publishers and editors.