Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Megbízható ütközés elleni védelem a magaspolcos raktárakban

A rakódódaruk megóvása R2000 Detection 2-D LiDAR érzékelőkkel

Az alkalmazás

A megbízható tároló- és szállítótechnológia elengedhetetlen az anyagok hatékony és problémamentes továbbításáhozlogisztikai központokban, raktárakban és reptereken. Az árukat gyorsan és megbízhatóan el kell juttatni a célhelyükre. A magaspolcos raktárakban a folyosókon nagy sebességgel haladó rakodódaruk szállítják az árukat. Ha a termékhordozók vagy a rajtuk lévő termékek lelógnak a polcról, a polckezelő eszközbeleütközhet azokba. Ütközés esetén a folyamatot meg kell szakítani és a károkat helyre kell hozni.


A cél

A rakodódaruval való kisebb ütközések is időt és pénzt emészthetnek fel. A megbízható ütközés elleni védelem érdekében a potenciális veszélyforrásokat még egy korai fázisban azonosítani kell.


A megoldás

R2000 érzékelés a megbízható ütközés elleni védelemhez
R2000 érzékelés a megbízható ütközés elleni védelemhez

Az R2000 Detection 2-D LiDAR érzékelő a rakodódaru vagy a polc oldalára rögzíthető, ahol 360°-os mérési szögével akár 30 méteres sugárban függőlegesen ellenőrzi a szállítórendszert. Érzékelőtartományán belül mindez a legkisebb objektumok érzékelését is lehetővé teszi. Egy kiálló fémrúd észlelésekor például egy kapcsolójel azonnal leállítja a rakodódaru mozgását. Így megakadályozhatók az ütközések és a károk.


Az előnyök

Az R2000 Detection stabil szkennelési tengelyével, akár 0,071 fokos szögfelbontásával és kicsi fénypontjával az akár 1 mm-es objektumokat is képes érzékelni. A kicsi és keskeny objektumokat is megbízhatóan érzékeli. Beállítása rendkívül egyszerű. A felhasználóbarát PACTware szoftverrel a négy felhasználó által konfigurálható érzékelési mező percek alatt beállítható.


Az R2000 érzékelő rövid áttekintése

  • A piacon legmagasabb, 0,071 -os szögfelbontásával ez a digitális I/O szkenner a legkisebb objektumok érzékelését is lehetővé teszi
  • 360°-os mérés a teljes látószögért
  • Az infravörös lézerrel felszerelt változat akár 30 m-es tartományt kínál
  • A stabil szkennelési tengely biztosítja a vizsgált felület pontos ellenőrzését
  • Könnyű kezelés – a négy felhasználó által konfigurálható érzékelési mező néhány lépésben a kimenetekhez kapcsolható

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.