Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Még sosem volt egyszerűbb az azonosítás: RFID olvasó/író fejek IO-Linkkel

2018-04-23

RFID Read/Write Heads with IO-Link
Az IO-Linkkel rendelkező új olvasó/író fejek könnyen kezelhetők és maximális rugalmasságot nyújtanak.

Az RFID-rendszerek költséghatékonyak, sokoldalúak, és megbízható folyamatokat biztosítanak – például az intralogisztikában. A legfrissebb fejlesztésnek, a HF RFID olvasó/író fejeknek köszönhetően az azonosítási feladatok már ott is egyszerűen elvégezhetők, ahol nagy számú azonosítási pontra van szükség. Ezek az eszközök a végpontok közötti egyszerű csatlakozás érdekében IO-Link kapcsolódási ponttal rendelkeznek – bármely IO-Link masterrel működnek. Ezekkel az új termékekkel a Pepperl+Fuchs még egy lépést tett a rugalmas és modern rendszerintegráció felé.


Egyszerűsített kezelés

Az RFID olvasó/író fejek három különböző házban kaphatók, melyek kompakt és strapabíró kialakításukkal megfelelnek a nagy igénybe vételt jelentő ipari környezetekben való használat kihívásainak. Az IDENTControl család jól bevált kiértékelő egységeihez való kapcsolódás mellett az új olvasó/író fejek a gyors, nyitott, és a jövő követelményeinek megfelelő IO-Link V1.1 szabványnak is megfelelnek.
Az új olvasó/író fejek könnyen kezelhetők, és maximális rugalmasságot nyújtanak felhasználóik számára az alkalmazási megoldások terén. A felhasználók két üzemmód közül választhatnak, melyek mind az egyszerű, mind az összetett alkalmazásokkal való használatra alkalmasak:

  • Az Easy (egyszerű) üzemmód egyszerű plug-and-play üzembe helyezést tesz lehetővé, és nem követel extra programozási munkát. Az automatikus indítás funkciónak köszönhetően az új sorozat ideális kezdő RFID-használók számára, vagy egyszerű azonosítási feladatok elvégzéséhez, melyek során kevés adattal kell dolgozni. Nincs szükség funkcióblokkra, így egyszerű az alkalmazása.
  • Az Expert (szakértő) üzemmód a nagy teljesítményű adathozzáférésre nyújt megoldást handshake kapcsolatfelvételi eljárással. A megfelelő funkcióblokk és útmutató letölthető.


Az új olvasó/író fejek megfelelnek a gyors, nyitott, és a jövő követelményeinek megfelelő IO-Link V1.1 szabványnak.

Felkészülve az intelligens gyárra

Az olvasó/író fejek végpontok közötti csatlakozással a gyár bármely IO-Link masterjébe egyszerűen integrálhatók. A Pepperl+Fuchs terepibusz-modul termékkínálatában a vonatkozó Ethernet IO-modulok integrált IO-Link masterrel kaphatók, szem előtt tartva az optimalizált kapcsolódást és a paraméterek teljes folyamatra vonatkozó beállítását. Az integrált 8 utas IO-Link master a terepibusz-kapcsolat hagyományos hierarchikus modelljének – vagyis a PLC és a terepi szint közti kommunikációnak – a többprotokollos támogatása mellett az új Ethernet IO-moduloknak hierarchián átívelő kapcsolódást biztosít a kommunikációs modellben – megfelelve az Ipar 4.0 követelményeinek. Akár 8 IO-Linkkel kompatibilis RFID olvasó/író fej csatlakoztatható. Ezzel elérhetjük a maximális hatékonyságot és csökkenthetjük a csatornákkal járó költségeket.

Az RFID olvasó/író fejek fő előnyei:

  • A szabványosított IO-Link kapcsolódási pont lehetővé teszi az Ipar 4.0-ban rejlő lehetőségek kiaknázását
  • Az Easy (egyszerű) üzemmód anélkül csökkenti az összetettséget, hogy rontaná a teljesítményt
  • Rendszerszabványosítás a legelterjedtebb buszrendszerek többprotokollos támogatásával
  • Az IO-Link olvasó/író fejek rugalmas és hatékony tervezésüknek köszönhetően Ethernet IO-Link masteren keresztül összekapcsolhatók más készülékekkel
  • Teljes rendszer egyetlen forrásból: olvasó/író fejek, címkék, és Ethernet IO-Link master

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.