Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

RFID kézi egységek – A tömlő egyszerű karbantartása robbanásveszélyes és ipari területeken

2018-05-30

Pepperl+Fuchs RFID Handheld - IUT-HH41-FR1-01
Az RFID kézi egységek megkönnyítik a tömlő karbantartását

A vegyi üzemekben óriási tartályok és szállítórendszerek között tömlők ezrei juttatják el a feldolgozóközegeket A pontból B pontba. Az ilyen anyagok közé tartozhat gáz, olaj, víz, gőz és számtalan vegyi anyag. A közegek biztonságos szállítása érdekében törvény által meghatározott előírásokat kell követni az ipari és vegyi tömlők karbantartása során. A karbantartás lépései kényelmesen és hatékonyan elvégezhetők a Pepperl+Fuchs és az ecom RFID kézi egységeivel, melyekhez a Neoception által kifejlesztett alkalmazásspecifikus szoftverek tartoznak.


A törvény előírja a rendszeres ellenőrzést


A vegyi üzemekben óriási tartályok és szállítórendszerek között tömlők ezrei juttatják el a feldolgozóközegeket A pontból B pontba.

A vegyi üzemek biztonságos működését átfogó állami felügyelet garantálja. Mivel ezek a szigorú biztonsági előírások a használatban lévő tömlőkre is érvényesek, a törvény előírja ezeknek a gyakori ellenőrzését is. A megfelelő módon végrehajtott karbantartás alatt az üzemeltetés szünetel, az üzemet teljesen le kell állítani, és az ellenőrizendő tömlőket el kell távolítani a helyükről. Ezért különösen fontos, hogy a karbantartásra szánt idő és költségek csökkentése érdekében az üzem operátorainak minimálisra kell csökkenteni a tesztek számát.

Egyszerűbb dokumentáció és karbantartás egy intuitív szoftverrel

A tömlő ellenőrzésének dokumentálása egyszerűen megoldható robbanásveszélyes és ipari területeken is az RFID kézi egység és az alkalmazásspecifikus szoftver segítségével. Ennek érdekében az RFID-címkék minden tömlőhöz csatlakoznak. A címkéken az alábbi adatok vannak elmentve:

  • Berendezés száma
  • Ellenőrzés dátuma és ideje
  • Tömlő hossza és átmérője
  • Vezetőképesség
  • Tesztnyomás
  • A következő ellenőrzés dátuma

A tömlővel kapcsolatos adatokat az RFID kézi egység leolvassa, majd a Pepperl+Fuchs startupja, a Neoception által kifejlesztett „tömlőkezelő” szoftver elvégzi a dokumentációt. Az ellenőrzés végrehajtóját a program lépésenként végigvezeti az egész folyamaton, így biztosan egy lépés sem fog kimaradni. Minden eredmény feljegyzésre kerül, majd elérhetővé válik egy jelentésfájlban, amelyet vezeték nélkül fel lehet tölteni az ERP-rendszerre. A még nagyobb kényelem érdekében a felhasználói felület kialakítása során arra törekedtünk, hogy kesztyűben is használható legyen.


Helyzetmeghatározás funkció és további információk 2D képalkotóval

Az RFID kézi egységekhez helyzetmeghatározás funkció is tartozik, amellyel az érzékelt címke távolsága oszlopdiagramon mérhető. Az RFID-címkék érzékelése és helyzetmeghatározása mellett képes egy- és kétdimenziós kódok számtalan változatát is leolvasni. A beépített 2D képalkotó lehetővé teszi, hogy a felhasználó vonalkódok és QR-kódok segítségével további információkkal egészíthessen ki egy adott komponenst. A címkék olvasása során ezek az adatok összekapcsolhatók más teszteredményekkel. Így a „mobil munkatársak” minden információt össze tudnak gyűjteni a telephelyen. Az összegyűjtött információk naplófájlba történő elmentésére és online tárolására is lehetőség nyílik.


A robbanásveszélyes és ipari területeken használt RFID kézi egységek fő előnyei

  • Az RFID kézi egységek robbanásveszélyes és ipari területeken is használhatók
  • Az alkalmazásspecifikus „tömlőkezelő” alkalmazás megkönnyíti a karbantartást
  • Az integrált 2D képalkotóval felismerhetők az egy- és kétdimenziós kódok
  • A címkék gyorsabb és egyszerűbb érzékelése a helyzetmeghatározás funkcióval

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.