Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Contour2D érzékelőrendszer a hatékony szállítószalag-felügyelethez

2022-05-02

R2000 2-D LiDAR Sensor

Annak biztosítása érdekében, hogy a szállítószalagon lévő csomagok elosztása egyenletes legyen a kimenőoldali állomások között, fontos a szállítószalag kihasználtságánakmegbízható mérése. Ebből a célból a Pepperl+Fuchs egy ügyfélalkalmazás alapján fejlesztette ki az Contour2D érzékelőrendszert. A megoldás, amely már a teljes szállítószalag-technológia és az intralogisztikai ipar számára elérhető, észleli a szállítószalagon lévő csomagok kontúrjait, és ezeket az információkat használja a szállítószalag kihasználtságának kiszámításához. Az Contour2D a piacon elérhető leghatékonyabb megoldást kínálja ehhez az alkalmazási területhez: Egyetlen 2-D LiDAR érzékelő egy intelligens algoritmussal kombinálva, amely megfelelően korrigálja az árnyékhatást. A minimális telepítési erőfeszítés és a gyors üzembe helyezés révén a Contour2D különösen gazdaságos megoldás a szállítószalag-technológia számára.


Árnyékhatás-korrekció egyetlen LiDAR érzékelővel

A szállítószalag kihasználtságának megfigyelésekor a legnagyobb kihívást a szállítószalagon megjelenő árnyékos hatások korrigálása jelenti. Míg a hagyományos megoldások több érzékelőt használnak ehhez, az Contour2D érzékelőrendszer egyetlen LIDAR érzékelőt igényel. Ezt az R2000 kiemelkedő teljesítménye teszi lehetővé: A Pepperl+Fuchs 2-D LiDAR érzékelője nemcsak a legmagasabb, 0,042°-os szögfelbontással rendelkezik, hanem akár 50 Hz-es szkennelési sebességgel is. Ennek eredményeként az érzékelő maximális pontossággal érzékeli a szállítószalagon lévő csomagok kontúrjait. Az érzékelőrendszer Multi Scan Evaluation Unit (MSEU) egységébe integrált, intelligens szoftver ezt követően korrigálja a mérési eredményeket. Ily módon az Contour2D egyetlen LiDAR érzékelővel megbízható árnyékhatás-korrekciót tesz lehetővé.

Mivel csak két komponenst, az érzékelőt és a MSEU egységet kell felszerelni, a Contour2D érzékelőrendszert különösen alacsony hardverköltségek és minimális telepítési erőfeszítések jellemzik. A hagyományos rendszerekhez képest a több érzékelő illesztéséhez szükséges összetett konfiguráció szükségtelenné válik. Mivel csak egy érzékelő van középen a szállítószalag fölé szerelve, nincs szükség a szállítószalag jelentős beállítására. Ez azt jelenti, hogy a meglévő rendszerek is utólag, minden gond nélkül. átalakíthatók.Integrált szoftver az egyszerű konfigurációhoz és felügyelethez

A Contour2D érzékelőrendszer három egyszerű lépésben üzembe helyezhető: Először is, a LiDAR érzékelő és az MSEU egység kerül felszerelésre a szállítószalagra. A megfelelő csatlakozókábelek már a szállítási terjedelem részét képezik. A rendszer ezután egy intuitív Windows alkalmazással konfigurálható, amely lehetővé teszi az érzékelési tartomány beállítását a szállítószalag függvényében. A nulla szkennelés után, amely során a szállítószalag kontúrját tanítják be, a rendszer üzemkész.

Működés közben a Contour2D érzékeli a szállítószalag foglalt részét, valamint a szállított anyag átlagos és maximális magasságát. Emellett a rendszer kiszámol egy magassági profilt is. A beállított érzékelési tartományon kívüli objektumokat a rendszer megbízhatóan figyelmen kívül hagyja. A kimeneti adatok TCP/IP-n keresztül integrálhatók a meglévő ügyfélrendszerekbe, míg a Windows alkalmazás megjeleníti az eredményeket és a szkennelési adatokat.

Mivel az érzékelőrendszer a Pepperl+Fuchs által kifejlesztett, rugalmas szoftverplatformra épül, az ügyfélspecifikus átalakítások rövid idő alatt végrehajthatók. Ily módon a Contour2D megfelel a különböző alkalmazások egyedi követelményeinek.


A Contour2D érzékelőrendszer főbb jellemzői

  • Különösen költséghatékony a szállítószalag-kihasználtság érzékelése egyetlen 2-D LiDAR érzékelővel
  • Megbízható árnyékhatás-korrekció a 0,042°-os, legnagyobb szögfelbontásnak és az akár 50 Hz-es szkennelési sebességnek köszönhetően
  • Minimális telepítési erőfeszítés a gép nagyobb módosításai nélkül - még utólagos felszerelés esetén is.
  • Gyors üzembe helyezés három egyszerű lépésben, intuitív Windows alkalmazással
  • A rugalmas szoftverplatformnak köszönhetően ügyfélspecifikus adaptációk lehetségesek

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.