Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

IO-Link – Intelligens kommunikációs technológia


A szenzorok és aktuátorok gyors fejlődésen mennek keresztül. Már nemcsak adatokat továbbítanak különböző sztenderd bináris vagy analóg interfészeken keresztül, hanem a beépített mikroprocesszoroknak köszönhetően egyre intelligensebbek is. Ez utóbbiak segítségével az eszközök egy olyan intelligenciaszintet érhetnek el, amely messze felülmúlhatja a jelenlegi érzékelőfunkciókat. A mért értékek és kapcsolási jelek továbbításán túl az IO-Link szenzorok paraméterek tárolására is képesek, emellett további információkat közvetítenek, például a jelzés minőségéről vagy a készülék állapotáról.

A paraméterek működés közben történő változtatása nagyfokú rugalmasságot ad a rendszernek, ami az 1-es tételméretben történő gyártást is gazdaságossá teszi.

Az IO-Link egy globálisan szabványosított, szenzorok és aktuátorok számára gyártótól függetlenül kialakított kommunikációs technológia. Megfelel az IEC 61131-9 szabványnak, és valamennyi terepi busszal kompatibilis, amely a piacon megtalálható. A szabványosított, árnyékolatlan háromvezetékes kábelnek köszönhetően a legegyszerűbb szenzorok és aktuátorok is képesek kapcsolási jeleket, azonosítást és diagnosztikai adatokat továbbítani a teljes üzemi struktúrán keresztül. Ez lehetővé teszi, hogy egységes, kétirányú kommunikáció jöjjön létre a vezérlőrendszer és a legalacsonyabb szinten lévő szenzor/aktuátor között.IO-Link Rendszerleírás

(0)

Whitepaper: IO-Link-Systembeschreibung Letöltés most

További információkat az IO-Link technológiáról ebben a Fehér könyvben talál.

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
IO-Link rendszermegoldások a Pepperl+Fuchs-tól

Nemzetközileg szabványosított, forgalmazókon átívelő nyitott interfészként az IO-Link szerves részét képezi a Pepperl+Fuchs Sensorik4.0® megoldásainak. Tudjon meg többet az intelligens kommunikációs technológiáról ...