Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Karbantartás és diagnosztika

Lokalizáció a karbantartás szolgálatában

Előfordulhat, hogy egy Pepperl+Fuchs szenzor javításra vagy cserére szorul; a lokalizáló funkció akár egyetlen szenzor is azonosítását is lehetővé teszi. A vezérlőrendszer egy meghatározott IO-Link paraméter segítségével lokalizálja a szenzort, amelyet aztán egy felvillanó kijelző segít azonosítani.


A megelőző karbantartás alapja: az üzemóra-számláló

Az üzemóra-számlálóról leolvasható, mennyi egy adott érzékelő tényleges üzemideje. Az üzemórákra vonatkozó információhoz egy felhasználói programon keresztül lehet hozzáférni, ezenfelül határértékeket is meg lehet adni, amelyeket nem léphet túl az érzékelő. Ha az érzékelő üzemórái meghaladnak egy bizonyos értéket, értesíteni kell egy szakembert, hogy kicserélje a készüléket.


Hőmérsékletérzékelő a váratlan ingadozások ellen

A beépített hőmérsékletérzékelő megmutatja, ha egy adott eszköz hőmérséklete meghaladja vagy nem éri el az optimális működési értéket. Ez lehetővé teszi a problémák gyors azonosítását, hogy aztán a megfelelő lépésekkel elkerülhető legyen az állásidő, vagy az időigényes hibaelhárítás.


Készülékellenőrzés az állapotfunkció segítségével

A készülék állapota megmutatja, hogy megfelelően működik-e az adott IO-Link eszköz. Hibaüzenet esetén a felhasználók részletes állapotleírást találnak az eszközről, hogy annak megfelelően tudják orvosolni a problémát. Ez magában foglal egy általános és gyártóspecifikus eseményleírást is.


Stabilitásérzékelővel igény szerint végezhető a karbantartás

Ha külső hatás miatt elállítódik egy szenzor, az objektum pedig még éppen az érzékelt tartományon belül van, a szenzor pozícióját gyorsan ki kell javítani. Ezt az eltérést a szenzornál található stabilitásérzékelő segít érzékelni. Az érintett érzékelő állapotinformációt küld a stabilitásérzékelőnek, hogy jelezze a csökkent megbízhatóságot és a meghibásodás lehetőségét. A karbantartói munka így gyorsan elvégezhető, a gyárban vagy gyártósoron pedig elkerülhető az állásidő.


Az adattárolási funkció megkönnyíti a működés közbeni szenzorcserét

Valamennyi IO-Link 1.1 verziójú eszköz és master támogatja az úgynevezett adattárolási funkciót. A paraméter szerverként is ismert funkció az üzembe helyezést követően aktiválódik. A folyamat során az eszközbeállítások automatikusan feltöltődnek a master port tárhelyére (paraméter szerver). A rendszer minden egyes újraindításkor ellenőrzi, hogy az eszköz paraméterei megegyeznek-e a paraméter szerveren tároltakkal. Ha különbséget észlel, a masteren tárolt paraméterek – a port konfigurációjától függően – rátöltődnek az eszközre. Ha működés során változtatnak az eszköz beállításain, azok automatikusan rákerülnek a master paraméter szerverére. Ez biztosítja, hogy az eszköz beállításai és konfigurációja naprakészek legyenek.

Ha karbantartás vagy meghibásodás miatt egy eredetivel azonos eszközt csatlakoztatnak a masterhez, ez utóbbi az új szenzorra tölti a tárolt adatokat. Ez lehetővé teszi az eszközök gyors és pontos cseréjét, anélkül, hogy előzetes ismeretekre vagy eszközökre volna szükség. Ha egy eszközt ki kell cserélni, ez a funkció segít abban, hogy az eszköz a megfelelő helyre kerüljön, a helyes beállításokkal.


e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
IO-Link rendszermegoldások a Pepperl+Fuchs-tól

Nemzetközileg szabványosított, forgalmazókon átívelő nyitott interfészként az IO-Link szerves részét képezi a Pepperl+Fuchs Sensorik4.0® megoldásainak. Tudjon meg többet az intelligens kommunikációs technológiáról ...