Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Key Technical Data/Specification


Capacitive sensors have typical key technical data. This must be known to ensure proper use in plants and applications.


KifejezésLeírás
Meghúzási
nyomaték
Hengeres érzékelők fém házban: Az a meghatározott nyomaték, amellyel a kötőanyag meg van húzva.

A meghúzási nyomaték alkalmazásához célszerszámok (nyomatékkulcsok) állnak rendelkezésre.
Névleges
üzemi áram
(Ie)
Ez az érték határozza meg a maximális terhelési áramot folyamatos működés közben.

lásd: EN 60947-5-2
Névleges
hatótávolság
(sn)
A névleges hatótávolság egy normatív változó a hatótávolságok meghatározásához.

Ez a távolság nem veszi figyelembe a gyártási tűréseket vagy a külső hatások, például a feszültség vagy a hőmérséklet által okozott változásokat.

lásd: EN 60947-5-2
Rendelkezésre állás előtti késleltetés (tv)
A rendelkezésre állás előtti késleltetés az az idő, amely alatt a közelítésérzékelő üzemkész állapotba kerül, miután az üzemi feszültséget bekapcsolták.
 
A Pepperl+Fuchs kapacitív érzékelők 300 ms maximális rendelkezésre állás előtti késleltetéssel rendelkeznek az EN 60947-5-2 szabványnak megfelelően.
Üzemi
feszültség
(UB)
Az üzemi feszültség azt a feszültségtartományt jelzi, amellyel a berendezés táplálható.

+UB és -UB az érzékelő tápfeszültséghez tartozó csatlakozásait jelöli: -UB a testcsatlakozás és a +UB az áram alatt lévő kapcsolat. A NAMUR érzékelők esetén a névleges feszültség van megadva.
Indítójel

elnyomó
Olyan, az érzékelőkön lévő eszköz, amely elnyomja a hibás kimeneti jelet, amikor az üzemi feszültséget a rendelkezésre állás előtti késleltetés közben alkalmazzák (tv)
A PDDB-k
biztos
kioldási
távolsága
(sar)
A biztonsági alkalmazásokban használt kapacitív érzékelők esetén: PDDB-k esetében (PDDB = hibakörülmények között meghatározott viselkedésű közelítésérzékelő eszköz) ez az az érzékelőfelülettől mért távolság, amelyen kívül a meghatározott céltárgy hiányát megfelelően észleli az eszköz, figyelembe véve az összes meghatározott környezeti feltételt és a gyártó által megengedett tűréseket.

Ez a távolságra vagy távolságtartományra vonatkozik a biztonságos nem működés (kioldás) érdekében.

lásd: EN 60947-5-3
Biztosított
hatótávolság
(sa)
Az az érzékelőfelülettől mért távolság, amelyen belül az érzékelő működése meghatározott feltételek mellett biztosított:

lásd: EN 60947-5-2
A PDDB-k
biztos

hatótávolsága
(sao)
A biztonsági alkalmazásokban használt kapacitív érzékelők esetén: PDDB-k esetében (PDDB = hibakörülmények között meghatározott viselkedésű közelítésérzékelő eszköz) ez az az érzékelőfelülettől mért távolság, amelyen kívül a meghatározott céltárgy jelenlétét megfelelően észleli az eszköz, figyelembe véve az összes meghatározott környezeti feltételt és a gyártó által megengedett tűréseket.

Ez a távolságra vagy távolságtartományra vonatkozik a biztonságos működés érdekében.

lásd: EN 60947-5-3
Hiszterézis (H)Az a kapcsolási pontok közötti távolság, amikor a csillapítóelem közeledik az érzékelőhöz, és amikor távolodik attól.

A Pepperl+Fuchs közelítésérzékelői általában a névleges hatótávolság 5%–10%-ának megfelelő hiszterézissel rendelkeznek.
Rövidzárlat elleni
védelem
Olyan elektromos vagy elektronikus áramkörökben végrehajtott művelet, amelyek rövidzárlat esetén megakadályozzák az érzékelő károsodását.

Számos érzékelő ciklikus rövidzárlat elleni védelemmel rendelkezik. Az áramkorlát túllépése esetén a kimenet időszakosan kinyílik és bezáródik, amíg a rövidzárlat meg nem szűnik.
Termikus határáram
(IK)
Olyan, a bekapcsoláskor előforduló, rövid ideig tartó áram, amely nem károsítja az elektromos alkatrészeket.

A termikus határáramra vonatkozó adatok különösen fontosak az izzók működtetése során. A bekapcsolásuk időpontjában az izzók áramfogyasztása rövid ideig sokkal magasabb, mint működés közben.
Terhelés nélküli áram
(I0)
Az olyan érzékelő által fogadott áram, amelyhez nincs terhelés csatlakoztatva.
Hasznos
hatótávolság
(su)
Egyetlen érzékelő hatótávolsága, meghatározott körülmények között mérve.

lásd: EN 60947-5-2
Tényleges
hatótávolság
(sr)
Egyetlen közelítésérzékelő hatótávolsága, amelyet meghatározott hőmérsékleten és feszültségen, valamint meghatározott telepítési feltételek mellett mérnek.

lásd: EN 60947-5-2
Maradékáram
(IR)
Az elektromos alkatrész (pl. kapcsoló) letiltásakor a terhelésen átfolyó áram.
BúgófeszültségA váltakozó áramú feszültség (csúcs-csúcs) az üzemi feszültségre vetítve, a számtani átlag százalékában. A Pepperl+Fuchs kapacitív érzékelőinek maximális búgófeszültsége 10%.

lásd: EN 60947-5-2
Névleges
merülési mélység
(sn)
Névleges hatótávolság sn a rés alakú érzékelők esetén.
Kapcsolási
frekvencia
(f)
Egy érzékelő kapcsolási ciklusainak száma másodpercenként, meghatározott feltételek mellett. A Hertz-ben (Hz) bekövetkező változások maximális száma a csillapított és a nem csillapított állapot között.
Ütésállóság
Az elektromos berendezések házának az ütközési terhelésnek való ellenállóképességének mértéke. Az ütésállósági vizsgálatot a gravitációs gyorsulás 30-szorosával, 11 ms időtartammal kell elvégezni.

Lásd: IEC 60068-2-27.
Védettségi szintA ház által biztosított védelem mértéke a veszélyes alkatrészekhez való hozzáférés, a szilárd idegen anyagok behatolása és a víz behatolása ellen, szabványosított vizsgálati módszerekkel igazolva. Az elektromos berendezések osztályozása a következő szempontok szerint:

1. Különböző környezeti feltételekre való alkalmasság
2. Védelmi intézkedések az embereket fenyegető potenciális veszély ellen. Az elektromos berendezések osztályozása a következő szempontok szerint: gyakran IP-védelemnek nevezik. Az IP a nemzetközi védelem (International Protection) rövidítése.

Lásd: DIN EN 60529:2014-09 és VDE 0470-1:2014-09

Rezgésállóság

A mechanikai rezgéseknek való ellenállóképesség. A rezgésállóságot 10 Hz és 55 Hz közötti rezonanciafrekvencián vizsgálják, 1 mm amplitúdó mellett. Lásd: IEC 60068-2-6
Feszültségesés
(Ud)
Az a potenciálkülönbség, amely akkor jelentkezik, amikor az áram áthalad egy áramkör két érintkezője között vagy egy elektromos alkatrészen. Ud Az aktivált érzékelő vagy kimenet méri.

Lásd: EN 60947-5-1; VDE 0660-200:2018-03
Környezeti
hőmérséklet
Az a hőmérséklet-tartomány, amelyen belül a termék, alkatrész vagy eszköz interferencia nélkül működik a specifikációnak megfelelően.

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

Capacitive Sensors

Take a look at the range of Pepperl+Fuchs capacitive sensors.