Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Négyvezetékes érzékelők

Négyvezetékes érzékelők az egyenáramú feszültséggel történő működéshez


A négyvezetékes érzékelők az „E” érzékelőtípus (~háromvezetékes) közelítésérzékelői. Ezek az érzékelők azonban egy alaphelyzetben zárt kimenettel és egy alaphelyzetben nyitott kimenettel rendelkeznek. Ezen érzékelők használatával minimálisra csökkenthető az érzékelőváltozatok száma, így csökkenthetők a tárolási költségeket. Csak egy érzékelőtípust kell raktáron tartani, mert az az alaphelyzetben zárt és az alaphelyzetben nyitott működésű érzékelők cseréjéhez is használható. Eddig ezt a lehetőséget ritkán alkalmazták a gyakorlatban.


Minta alkalmazásdiagnosztika

Az ilyen típusú négyvezetékes érzékelő esetén a két kapcsolókimenet kimeneti jelei mindig ellentétesek. Az egyik kimenet aktív, a másik inaktív. Ez azt jelenti, hogy mindkét jel egyszerre értékelhető diagnosztikai célokra. Mindkét kimeneti jel azonos állapotot feltételez, ha a vezetékek megszakadnak, rövidzárlatosak vagy áramszünet van. Ez az állapot azonnal meghibásodást jelez. Ezen érzékelők használata növeli a jelbiztonságot és a berendezések rendelkezésre állását.

Érzékelő csatlakoztatása – Példa


Példa a négyvezetékes érzékelőre az egyenáramú feszültséggel történő működéshez

Változatok

Az ilyen típusú érzékelőket a Pepperl+Fuchs rendelési megnevezésében –A jelöléssel jelöli.

Az ilyen típusú érzékelők az alábbi kapcsolóelem-funkciókkal érhetők el:

  • NPN, alaphelyzetben zárt és alaphelyzetben nyitott (A vagy A0)
  • PNP, alaphelyzetben zárt és alaphelyzetben nyitott (A2)

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

Capacitive Sensors

Take a look at the range of Pepperl+Fuchs capacitive sensors.