Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Házkialakítások


A kapacitív érzékelők számos kivitelben kaphatók, ezzel megfelelve a különböző rendeltetéseknek és telepítési helyzeteknek. A hengeres és a kocka kialakítás a legelterjedtebb.


Hengeres érzékelők


 

A hengeres érzékelők érzékelési felülete az elülső oldalon, axiális irányban található. Ezek az érzékelők 12 mm és 30 mm közötti átmérővel, menetes kivitelben kaphatók.

Példa egy tipikus alkalmazásra: a hengeres érzékelőket általában olyan helyeken használják, ahol egyszerű felszerelés szükséges, pl. ahol egy furaton keresztüli rögzítés szükséges. A hengeres érzékelők könnyedén eltolhatók tengelyirányba, így könnyen beállíthatók és adaptálhatók az alkalmazáshoz.


Kocka érzékelők


 

A Pepperl+Fuchs tipikus kockaszerű induktív érzékelői a VariKont érzékelők. Az ilyen típusú érzékelők (IC30 és IC40 házkialakítás) az EN 60947 európai szabványban meghatározott rögzítőfurat-elrendezéssel rendelkeznek. Ez az elrendezés ugyanaz, mint a mechanikus végálláskapcsolóknál.

Példa egy tipikus alkalmazásra: A nagy működési távolság, a robusztusság és a telepítési lehetőségek miatt a VariKont típusokat gyakran használják a vidámparki eszközöknél. A VariKont típusokat továbbá olyan ipari környezetekben is használják, ahol nagy működési távolságok szükségesek. A mozgatható érzékelőfej megkönnyíti az érzékelő felszerelését.


Lapos kialakítások (FP)


 

A lapos kialakítású típusok blokk alakú érzékelők nagy elülső felülettel (80 mm x 80 mm), és így nagy hatótávolsággal rendelkeznek. Ezen típusok két részből állnak. A rögzítőtalp a csatlakozósort tartalmazza. A felső rész tartalmazza a csatlakozótűket, az érzékelőelemet és az elektronikát, amelyek öntvénygyanta segítségével vákuumba vannak beágyazva A felső rész mindig PBT-ből, a szerelőalap pedig PBT-ből vagy öntöttvas anyagból készül. A lapos kialakítások szerelési furatának elrendezése megfelel az EN 60947 európai szabványnak (ID80 házkialakítás).

Példa egy tipikus alkalmazásra: A nagy működési távolságok, a robusztusság és a szerelési koncepció miatt a lapos kialakítású típusok (FP) gyakran megtalálhatók a vidámparkban használt eszközökben. A lapos kialakítású típusok azonban nagy hatótávolságokra is használhatók, még nagy ipari környezetekben is.


Felületre szerelhető érzékelők


A felületre szerelhető érzékelők kisméretű kapacitív érzékelők, amelyek különböző csatlakozási opciókkal rendelkeznek a felületre szereléshez. Az érzékelők az erre a célra tervezett felületre csavarozhatók. A kialakítástól függően az érzékelőfelület felfelé vagy előre néz. A ház anyaga általában PBT.

Példa egy tipikus alkalmazásra: a felületre szerelhető érzékelők számos alkalmazásban használhatók. Tipikus többfunkciós készülékek.


e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

Capacitive Sensors

Take a look at the range of Pepperl+Fuchs capacitive sensors.