Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Kicsi, de erős – precíz távolságmérés különösen szűkös helyeken, akár 60 méterig

2024-02-23

R200 sorozatú fotoelektromos távolságérzékelők Pulse Ranging Technology megoldással

R200-PRT series
A R200 érzékelők könnyen integrálhatók a szűkös helyekre tervezett gépekbe.

Az anyagkezeléstől az autóiparig számos olyan alkalmazás létezik, amelyeknél fontos a nagy távolságokon történő pontos távolságmérés. Ez a feladat különösen nagy kihívást jelent, ha az érzékelő a telepítési szituáció miatt nem foglalhat el sok helyet. A Pepperl+Fuchs most megoldást kínál a problémára: az R200 sorozat új fotoelektromos távolságérzékelői a nagy teljesítményű Pulse Ranging Technology (PRT) megoldást kompakt, szabványos tokozásban teszik elérhetővé – a pontos mérési eredmények érdekében akár 60 méteres távolságban is.


Kompakt kialakítás, nagy érzékelési tartomány

A másodpercenként több mint 250 000 lézerimpulzusnak köszönhetően a PRT rendkívül pontos és megbízható távolságmérést tesz lehetővé. Ezzel a technológiával az R200 lenyűgöző, ≤3 mm-es ismétlési pontosságot ér el. Mivel a PRT érzékelők mérési tartományát – a háromszögeléses érzékelőktől eltérően – nem korlátozza az optika geometriai elrendezése, kis fizikai méretük ellenére is nagy távolságok mérésére képesek. Például az R200 távolságérzékelő 10 méteres érzékelési tartományt kínál fehér tárgyak közvetlen mérése esetén. A prizmás változatnál az érzékelő akár 60 méteres távolságot is képes kezelni – a kicsi, mindössze 15x41,7x50,6 mm-es mérete ellenére.

Különösen kompakt kialakításának köszönhetően a Pulse Ranging Technology megoldással kínált R200 könnyen integrálható a szűkös szabad helyekkel tervezett gépekbe. Az elforduló csatlakozódugók még nagyobb rugalmasságot biztosítanak a telepítés során, így még a nagy igénybevételt jelentő mérési feladatok is megoldhatók a legszűkösebb helyeken. A távolságérzékelőket például szállítószalagokon, automata szállítószalagokon, magaspolcos raktárakban vagy az autógyártásban egysínes szállítószalagokon használják. Nem csak teljesítményük, hanem költséghatékony kialakításuk is optimális megoldást jelent az alkalmazások széles skálája esetében.A rendkívül kompakt kialakításnak köszönhetően a PRT-vel ellátott R200 még a kis automatikus rakományszállítókba is beszerelhető. A prizmás változatban például az érzékelő akár 60 méteres távolságból is képes mérni a polcsor véghelyzetét.

Jövőorientált érzékelő sorozat IO-Linkkel

A Pulse Ranging Technology megoldással tervezett R200 a Pepperl+Fuchs R10x/R20x sorozatának legújabb tagja, amely öt szabványos háztípusban kínálja az összes fotoelektromos működési elvet. A felhasználók számára előnyt jelent az intuitív kezelési és megjelenítési koncepció, hiszen ez a teljes sorozat esetében egységesített. A R10x és R20x sorozat többi érzékelőjéhez hasonlóan az új távolságérzékelőt is a jövő szem előtt tartásával tervezték: A legújabb, 1.1.3-as verziójú, szabványos IO-Link interfésszel és Smart Sensor Profile technológiával felszerelt, PRT-vel ellátott R200 könnyen integrálható Ipar 4.0 környezetben.


A PRT-vel ellátott R200 fotoelektromos távolságérzékelő főbb jellemzői

  • Nagy pontosságú távolságmérés akár 10 méterig, vagy választhatóan prizmával 60 méterig
  • Különösen kompakt kialakítás – kis helyigény a nagyobb rugalmasság érdekében
  • Intelligens impulzustartomány-mérési technológia ≤3 mm-es ismétlési pontossággal
  • Szabványosított IO-Link interfész Smart Sensor profillal a jövőorientált automatizálás érdekében
  • Optimalizált, költséghatékony kialakítás a maximális rugalmasság érdekében

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

R10x és R20x sorozatú fotoelektromos érzékelők

Most először kaphatók összehangolt, fotoelektromos működési elvek és innovatív technológiák felhasználásával készült, egységes házakkal szerelt megoldáscsomagok. A felhasználók az egységes működési koncepció minden előnyét kihasználhatják a teljes portfólióban. Fedezze fel az R100, R101, R103, R200 és R201 sorozatot...