Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Fieldbus egyszerűen – középpontban a felhasználók

A FOUNDATION fieldbus H1 és a PROFIBUS PA terepi busz fizikai rétege kezelhető eszközzé változik a speciális diagnosztikai modul (ADM) révén. Az ADM automatizálja az üzembe helyezést és a dokumentációt, online felügyeli a terepi busz szegmenst, és valós időben azonosítja a hibákat.

A beágyazott szakértői rendszer megtanulja és értelmezi az egyes szegmensek elektromos értékeit és viselkedését. Az üzem karbantartása korai, könnyen érthető figyelmeztetéseket kap. Ezt támogatja a felhasználó felé történő egyszerű kijelzés:

  • Üzembe helyezési varázsló
  • Diagnosztikai kijelzés
  • Szegmensfelügyelet NAMUR színjelzéssel az NE 107 szerint
  • Adatexportálási funkció a hosszú távú trendek elemzéséhez

Az ADM segítségével a terepi busz kezelése minden korábbinál egyszerűbb. Az információk a vezérlőhelyiség biztonságából érhetők el. Az üzemi személyzet biztonsága érdekében elkerülhetők a szükségtelen helyi kiszállások.


Szerelési minőség egy karnyújtásnyira – az FDH-1

Terepi busz diagnosztikai kézikészülék FDH-1
Terepi busz diagnosztikai kézikészülék FDH-1

A kézi terepi busz diagnosztikai készülék (FDH-1) az egyetlen beágyazott szakértői rendszerrel ellátott, hordozható megoldás. Az FDH-1 kezdő és tapasztalt felhasználóknak egyaránt kínál a terepi busz fizikai rétegének minőségét felügyelő és ellenőrző funkciókat. A felhasználók ellenőrizhetik:

  • a telepítés minőségét egyetlen gombnyomással,
  • a meglévő kábel terepi busszal való használhatóságát,
  • a szakértői rendszer üzeneteit, amelyek tömör tanácsokat adnak a telepítés minőségével és az esetleges hibák elhárításával kapcsolatban.

Elérhetőség kezelése: A diagnosztika észleli és behatárolja a gyakori hibákat

A legnagyobb rendelkezésre állás és a hibafeltételek minimalizálása a feldolgozóüzemek kiemelten fontos igénye. A terepi busz telepítéseket 2001 óta kutató tudósaink és mérnökeink olyan terepi busz alkatrészeket és tartozékokat terveztek, amelyek képesek észlelni és behatárolni az ilyen típusú hibákat. A terepen beüzemelt, „diagnosztizálható” komponensek észlelik, jelzik, és lehetőség szerint elszigetelik ezeket a hibákat.


Több eszköz kézben tartása

A vezérlőszekrény felügyeletéhez további bemenetek és kimenetek szükségesek. Ezek mostantól elérhetők a diagnosztikai gatewayekkel – amelyek központi elemként működőképessé teszik a speciális diagnosztikát a DCS-ben. A fűtő- és hűtőberendezések állapota, a ventilátorok állapotának felügyelete és az illetéktelen hozzáféréssel kapcsolatos információk riasztási üzenetként jutnak el a vezérlőhelyiségbe.

Tartozékok felügyelik a vízbejutást a csatlakozódobozokban vagy műszerházakban, és riasztanak. A túlfeszültség levezetők riasztást adnak, ha cserére szorulnak. Többé nincs szükség helyi tesztelésre és újratesztelésre.


Egyszerű és integrált vezérlés bármely elosztott vezérlőrendszerben

A felhasználó kívánsága szerint több lehetőség közül választva – Etherneten, FF-H1-en, vagy PROFIBUS DP-n keresztül – integrálhat minden üzenetet és riasztást a DCS-be. A terepi busz könnyen kezelhető, egészséges és megbízható, napjaink folyamatautomatizálási rendszereihez szükséges eszközzé válik.

A döntéshozataltól a tervezésig, a telepítésig, az üzembe helyezésig, valamint a működtetésig és karbantartásig: Fedezze fel, hogyan hozhatja ki a legtöbbet a terepi busz infrastruktúrából ...

Fieldbus Diagnostic Handheld FDH-1

Get the best performance infrastructure with the new Fieldbus Diagnostic Handheld FDH-1