Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

FieldBarrierek

Gyújtószikramentesség a nagy teljesítményű trönk koncepcióval

A nagy teljesítményű trönk koncepció maximális kábeltávolságot és szegmensenkénti eszközszámot és ugyanakkor FISCO vagy Entity szerinti gyújtószikramentes eszközcsatlakozásokat tesz lehetővé. Ez döntően csökkenti a gyújtószikramentes védelmi mód ellenőrzésére irányuló erőfeszítéseket. A FieldConnex® FieldBarrier leválasztó volt az első terepi busz csatoló a gyújtószikramentes kimenetek és a trönk közötti galvanikus elválasztással.

A fővezeték vagy a gerincvezeték (trönk) elegendő áramot biztosít a szegmens számára. A FieldBarrier leválasztó minden kimenete korlátozza az energiát (gyújtószikramentes), és egy terepi eszköz tápellátására készült. Az eszköz telepíthető a 0-ás zóna/1-es divízóban. Magát a FieldBarrier leválasztót általában az 1-es zóna/1-es 2-es divízóban telepítik.

A gyújtásvédelmi módszereknek ez a kombinációja maximális tervezési szabadságot biztosít a terepi busz infrastruktúra számára:  hosszú kábelutak és magas eszközszámok egyidejűleg lehetségesek. Ez maximális biztonsággal jár, mivel eszközszinten megengedett az engedély nélküli munkavégzés. Lásd a letöltési hivatkozást az oldal végén.


A legjobb rendelkezésre állás az integrált diagnosztika révén

A FieldBarrier leválasztó 8, 10 vagy 12 kimenettel választható
A FieldBarrier leválasztó 8, 10 vagy 12 kimenettel választható

A 8, 10 vagy 12 kimenettel rendelkező FieldBarrier leválasztó számos diagnosztikai és védelmi funkciót kínál. Többféle módon védi a terepi busz működését, és minimálisra csökkenti a kockázatokat.

A terepi busz kommunikáció védelme a következőkkel szemben:

  • Érintkezéskor visszapattanó rezgések és feszültség alatti munkavégzés az eszközökön
  • Jabber: az eszköz hibájából eredő kommunikációs hiba

A FieldBarrier leválasztó:

  • Öndiagnosztikával támogatja a burkolat szivárgás érzékelő és a túlfeszültség levezető működését
  • Felügyeli a kritikus belső alkatrészeket
  • Redundáns konfigurációban tartja a kritikus fontosságú összetevőket

A minden spúron elérhető speciális fizikai réteg diagnosztika megteremti a terepi busz kommunikáció optimális nyomon követésének a lehetőségét. A telepítés változása könnyen észlelhető, például a zaj változásából. A telepítő csapatok megoldhatják a problémát, mielőtt veszélyeztetné a rendelkezésre állást.

A FieldBarrier leválasztó helyileg a FieldBarrier LED-jein keresztül a vezérlőhelyiségben lévő speciális diagnosztikai modul segítségével továbbítja az állapotot. Ez lehetővé teszi a proaktív üzemfenntartást.


Minden részletében kifinomult: Trönktelepítés nagyon kevés csatlakozóval
Minden részletében kifinomult: Trönktelepítés nagyon kevés csatlakozóval

Kiemelkedő továbbá a kompakt kialakítás: Minden kábel közvetlenül csatlakozik a FieldBarrierhez, ami a legkisebb számú Ex e csatlakozást eredményezi.  Ez kevesebb karbantartást és kevesebb költséget jelent, nagyobb rendelkezésre állás mellett.

A FieldBarrier számos tulajdonsága mind egy célt szolgál: 100%-os elérhetőség elérése. A Pepperl+Fuchs szakértői által írt műszaki tanulmányokban megtalálható a műszaki háttér, valamint költségmegtakarítási esettanulmányok.


Kis szegmensekhez

FieldBarrier négy csatlakozóval, nagyon kicsi alumínium házban
FieldBarrier négy csatlakozóval, nagyon kicsi alumínium házban
A 4 kimenetet tartalmazó változat elosztott vagy kis telepítéseknél alkalmazható. A kimeneti gyújtószikramentes védelmi módtól eltekintve (Ex ia a 0-ás zóna/1-es divízióban) rövidzárlat elleni védelmet is nyújt. Védi a működést a FieldBarrier vagy a csatlakoztatott eszköz kimenetén fellépő, komoly rövidzárlatoktól.

Telepítésre kész, előhuzalozott megoldások

Telepítés, ellenőrzés, csatlakoztatás és használat – a FieldConnex® előre megtervezett megoldásai kényelmessé teszik a telepítést, mert már előre be vannak építve a csatlakozódobozba. Teljes terepi busz csatlakozó dobozok szállíthatók csatlakoztatásra készen. Könnyen kezelhetők, és a teljes egységre szóló tanúsítvány tartalmaznak: Egyetlen gyújtásvédelmi tanúsítvány a dobozra, benne az összes alkatrésszel.

Az anyag az alkalmazáshoz megfelelően kiválasztható: Rozsdamentes acél, üvegszál-erősítésű poliészter és alumínium. A berendezések és tartozékok előre telepítve vannak, és minden igényt kielégítenek.


További tudnivalók a műszaki háttérről

Az intelligens terepi busz rendszerekkel kapcsolatos további részletek és háttér-információk az egyes komponensekről készült műszaki tanulmányokban találhatók. Ezek a dokumentumok részletesen ismertetik a mögöttes fizikát, a hibaforgatókönyveket és a költség/haszon számításokat. 

White paper entitled

A „Speciális diagnosztika – Terepi busz túlfeszültség elleni védelem” című műszaki tanulmány letöltése 

  

White paper entitled "Advanced Failure Protection by Fieldbus Device Couplers"

A „Speciális hibavédelem terepi busz eszközcsatolókkal” című műszaki tanulmány letöltése