Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

GR Series GRP Enclosures for Terminal Boxes and Control Stations—One Enclosure, Numerous Applications

2018-06-15

Terminal Boxes and Control Stations in GR Series
The new GR enclosure series is available for terminal and control boxes

From small stations to large chemical plants: Wherever dangerous process media are used and temperature extremes prevail, Pepperl+Fuchs’ explosion-proof products ensure the protection of personnel and equipment. Our development and production teams are continually improving the portfolio and incorporating feedback from customers and experts. A new enclosure series was developed with the aim of simplifying planning, mounting, and maintenance. Adapted to process industry requirements, this glass fiber reinforced polyester (GRP) enclosure series is is being rolled out for terminal boxes and control units first. It will be available for all Pepperl+Fuchs products and solutions in the future.


Rugalmas és sokoldalú


Az intelligens szekrénysorozat könnyebben beépíthető és karbantartható.

Az üzem tervezői az új GR sorozatú kapcsolódobozoknak és vezérlőközpontoknak már a tervezési fázisában élvezni fogják a rugalmas eszközkonfiguráció előnyeit. Ügyfeleink igényeit figyelembe véve a sorkapcsok és a kapcsolóelemek egyenként felhelyezhetők a 10 mm-es rögzítősínre – nincs szükség külön szerelőlemez hozzáadására. A távtartók segítségével minden egyes komponens különböző magasságban szerelhető fel. Ezzel nemcsak hely spórolható meg, hanem azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználók több funkciót egy szekrényben egyesítsenek.

A tervezési fázison túl az új robbanásbiztos szekrények széles körben alkalmazhatók: A GR sorozat szekrényei akár -60 °C hőmérsékleten is működőképesek maradnak, így zord körülmények között is használhatók. A Pepperl+Fuchs Elektromos robbanásvédelmi berendezés portfóliójának legújabb terméke költséghatékony alternatívája a rozsdamentes acél burkolatú szekrényeknek, melyek korábban ilyen alacsony hőmérsékletű helyeken használatosak voltak.

Egyszerű karbantartás és beépítés

A szekrény fedelének kinyitása még soha nem volt ilyen egyszerű
A szekrény fedelének kinyitása még soha nem volt ilyen egyszerű

A beépítés és a karbantartás rendkívül egyszerű: a beszerelés elkülönített lépéseinek köszönhetően még a nagy és nehéz szekrények felszereléséhez is elég egyetlen személy: Először a technikusok fúrjanak lyukakat két csavar számára a falba, majd helyezzék fel a szekrényt. A megmaradt csavarokat helyezzék be és húzzák meg. Ez a módszer jelentősen leegyszerűsíti a kezelést, így időt és pénzt spórolhat meg.

A strapabíró csuklós tartozékok és a csavarhúzók helyének megjelölése megkönnyíti a szekrény fedelének kinyitását, így a GR sorozatú robbanásbiztos kapcsolódobozok vagy vezérlőközpontok karbantartása sokkal egyszerűbb. Egy másik egyedülálló funkció az élek integrált védelme: Ez lehetővé teszi a szekrények biztonságos egymásra helyezését, és megakadályozza a szigetelés sérülését a karbantartás során, ezzel garantálva, hogy a szekrény IP-védettsége megmarad. 


A GR sorozatú kapcsolódobozok és vezérlőközpontok fő előnyei

  • A jövő követelményeinek megfelelő új szekrénysorozatot elektromos robbanásvédelmi szakértők fejlesztették ki
  • A rugalmas konfiguráció leegyszerűsíti a tervezést
  • Az egyedi dizájn az alkalmazások széles köre előtt nyitja meg az utat
  • Az intelligens szekrénysorozat könnyebben beépíthető és karbantartható

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

GR-sorozatú GRP-szekrények

A Pepperl+Fuchs teljesen újratervezte a GR-sorozatot, mely üvegszállal megerősített poliészterből készült, és fokozott biztonságú (Ex e) , illetve gyújtószikramentes (Ex i) védelemmel van ellátva.