Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Házkialakítások


Az induktív érzékelők számos kivitelben kaphatók, ezzel megfelelve a különböző rendeltetéseknek és telepítési helyzeteknek. A hengeres és a kocka kialakítás a legelterjedtebb.


Hengeres érzékelők


A hengeres érzékelők érzékelési felülete az elülső oldalon, axiális irányban található. Ezek az érzékelők 3 mm átmérővel, menet nélkül, vagy 4 mm átmérővel, menettel, valamint max. 30 mm átmérővel és menettel, vagy 40 mm átmérővel és sima csatlakozóházzal kaphatók.

Példa egy tipikus alkalmazásra: a hengeres érzékelőket általában olyan helyeken használják, ahol egyszerű felszerelés szükséges, pl. ahol egy furaton keresztüli rögzítés szükséges. A hengeres érzékelők könnyedén eltolhatók tengelyirányba, így könnyen beállíthatók és adaptálhatók az alkalmazáshoz.


Kocka érzékelők


A Pepperl+Fuchs tipikus négyszögletes induktív érzékelői a VariKont érzékelők. Az ilyen típusú érzékelők (IC30 és IC40 házkialakítás) az EN 60947 európai szabványban meghatározott rögzítőfurat-elrendezéssel rendelkeznek. Ez az elrendezés ugyanaz, mint a mechanikus végálláskapcsolóknál.

Példa egy tipikus alkalmazásra: A nagy működési távolság, a robusztusság és a telepítési lehetőségek miatt a VariKont típusokat gyakran használják a vidámparki eszközöknél. A VariKont típusokat továbbá olyan ipari környezetekben is használják, ahol nagy működési távolságok szükségesek. A mozgatható érzékelőfej megkönnyíti az érzékelő felszerelését.


Lapos kialakítások (FP)


A lapos kialakítású típusok blokk alakú érzékelők nagy elülső felülettel (80 mm x 80 mm), és így nagy hatótávolsággal rendelkeznek. Ezen típusok két részből állnak. A rögzítőtalp a csatlakozósort tartalmazza. A felső rész tartalmazza a csatlakozótűket, az érzékelőelemet és az elektronikát, amelyek öntvénygyanta segítségével vákuumba vannak beágyazva A felső rész mindig PBT-ből, a szerelőalap pedig PBT-ből vagy öntöttvas anyagból készül. A lapos kialakítások szerelési furatának elrendezése megfelel az EN 60947 európai szabványnak (ID80 házkialakítás).

Példa egy tipikus alkalmazásra: A nagy működési távolságok, a robusztusság és a szerelési koncepció miatt a lapos kialakítású típusok (FP) gyakran megtalálhatók a vidámparkban használt eszközökben. A lapos kialakítású típusok azonban nagy hatótávolságokra is használhatók, még nagy ipari környezetekben is.


Surface-Mountable Sensors


Surface-mountable sensors are small inductive sensors with attachment options for mounting onto surfaces. The sensors can be screwed onto a surface designed for this purpose. Depending on the design, the sensing face is oriented upward or forward. The housing is usually made of PBT.

Example of a typical application: surface-mountable sensors are multipurpose. They are typical all-arounders.


Induktív résérzékelő


Ez az érzékelőtípus U alakú polibutilén tereftalát (PBT) házzal rendelkezik. Az elektromágneses váltakozó mező két tekercs között épül fel, amelyek egymással szemben helyezkednek el az „U” alak száraiban. A kapcsolóelem-funkció akkor aktiválódik, amikor az objektum a tekercsek közötti területre esik. Belső kialakításuknak köszönhetően a rés alakú induktív érzékelők nem rendelkeznek csökkentőtényezővel. Az összes fém csillapítóelemet egyformán jól érzékelik.

Példa egy tipikus alkalmazásra:A szelep működtetőelemeinek helyzetvisszacsatolására rés alakú érzékelők használatosak. Ezen kívül az ilyen típusú érzékelők a nyomásmérők vonszolt mutatójának érzékelésére szolgálnak (maximális vagy minimális nyomás érzékelése).


Induktív gyűrűérzékelők


Ezek az érzékelők gyűrű alakúak. Az elektromágneses váltakozó mező a gyűrűben koncentrálódik. A kapcsolóelem-funkció akkor aktiválódik, amikor egy fémtárgy bejut az érzékelőgyűrűbe. A ház anyaga polibutilén tereftalát (PBT).

Példák tipikus alkalmazásra: felfüggesztett test érzékelése, számolási feladatok


amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás

Tekintse meg a Pepperl+Fuchs induktív érzékelőinek választékát.